Kampreferat Korsvoll- Heggedal 30.04.2019

Postet av Gui Sportsklubb den 1. Mai 2019

Korsvoll- Heggedal 4-1 (1-1)

Alle respektable breddeklubber trenger en original. Korsvoll har flere, men ingenting varmer et fotballhjerte som en ekte grand old man. Korsvoll idrettsanleggs mest rutinerte tilskuer huket tak i coach Bøe før oppvarmingen, og viste fram en rutine som hadde fått selv Andreas Morisbakk til å strekke våpen. Korsvolls grand old man hadde nemlig spilt mot Heggedal, her oppe på Korsvoll idrettsanlegg, men det var før Bøe var født. På den tiden hadde Heggedal stripete drakter, og alt var mye bedre. Heggedal hadde også en «jævla fin bane» til hjemmearena, men det var før krigen, og før Bøe var født. Da het ikke Heggedal for Heggedal, men Heggedalen. Og banen lå ikke der den ligger nå, men nærmere Mjøsa. Det var før Bøe var født.

Uansett, det skortet ikke på rutine i Heggedals kamptropp, men vi stilte likevel med en noen redusert kamptropp, og uten viktige hjørnebrikker i fotballpyramiden fra Gjellum. Både Bøe og Hellman, som begge hadde spilt samtlige minutter før kveldens oppgjør, var indisponible. Bøe stilte derfor kun i rollen som trener denne runden.

I garderoben før kampstart ble det snakket om «godt humør», «lese temperaturen», og «være positive». En god Heggedal- match følger samme oppskrift som en hyggelig chartertur til sydlige strøk.

Første omgang:

Kampen blåses i gang. Ryktene vil ha det til at før i tiden, da Heggedal hadde stripete drakter, så ble fotballarrangementer startet ved at den lokale slakteren slapp en grisepurke ut ved venstre cornerflagg. Dessverre har tidene forandret seg.

Heggedal har lest temperaturen dithen at de elleve utvalgte går ut i høyt press, som opprettholdes i rundt 4 minutter. Korsvoll er et robust lag, med bra fysikk både i bakre og fremre ledd, noe som gjør at Thomas Irgens på topp, og Thomas Strand i midtforsvaret, har nok av tøffe dueller innledningsvis.

Kampens første prestasjon er det Gunde som står for. Etter at Strand har lagt en Korsvollspiller i bakken, og korrekt fått frispark, tar Gunde og måker ballen ut i en nabohage omtrent 40 meter fra banen. Handlingen framstår som helt uprovosert og absurd. Gunde hevder sin uskyld, han siktet nemlig på et av sjuermålene som stod langs sidelinjen. Linjedommer mener at skammen fra å bomme med så mye, fra så kort hold, er straff nok i seg selv, og Gunde slipper unna kort. Han slipper nok også unna å spille spiss i matchene framover.

Kampen er jevn innledningsvis, men Korsvoll er farligst. Et ekkelt høyt oppspill spretter over Zishan, og Korsvolls spiss er alene igjennom. Heldigvis er avslutningen om mulig enda svakere en Gunde sin avlevering fra noen minutter siden, og ballen seiler ufarlig utenfor. 

Heggedal nekter som vanlig å holde på ballen. Vi slår mye langt fra Thomas til Thomas, men klarer ikke å etablere noe spill på Korsvolls halvdel, og blir mye løpende imellom. Korsvoll får en ny bra mulighet ute på sin høyreside etter 18 minutter. Sigurd må gi retur på et skudd, men avslutning nummer 2 ender heldigvis utenfor. 

Etter 26 minutter er det duket for patentert tiki-taka-langball! Heggedal triller ball i framrom. Thomas slår fin kule opp på Rasch, som vender opp, og avslutter hardt med venstre. Korsvolls keeper ligger i full strekk, og får ballen vekk fra Korsvollmålets venstre kryss. En prestasjon som hører hjemme på et helt annet nivå en norsk 4 divisjon.

Etter dette blir det mer og mer krigete, keitete og oppjaget ute på Korsvollbanen. De som valgte Tottenham- Ajax framfor Korsvoll- Heggedal, tok nok en bra vurdering. 

I det 31 minutt får Korsvoll en enorm mulighet etter en corner, men ballen går utenfor. De gangene Heggedal er farlig frampå, blir vi tatt i posisjonell ubalanse når Korsvoll vinner ballen, og får mange livsfarlige kontringer imot.

Etter 38 minutter får Korsvoll straffe. Et skudd går i hånden på en Heggedalspiller, og ifølge kilder ute på banen er det greit dømt. Heggedal føler seg riktignok snytt for et straffespark i en lignende situasjon, bare minutter tidligere, noe Gunde prøver å formidle til kamplederens fjes fra omtrentlig 20 centimeters avstand med stemmevolum på 120 desibel og ansiktsfarge type mørkerød. Gunde får gult kort. Straffen tas.

1-0 Korsvoll

Men så! På overtid av førsteomgang, Lasse legger inn fra høyre, og Irgens skaller ballen inn bak Korsvolls keeper.

Pause: 1-1

Pausepraten blir for twitteransvarlig et mysterium, ettersom han blir låst ute av bortegarderoben, men guttene fikk nok beskjed om å «varme oss med ballen», «huske solfaktor», og «doble på kant». Aya Napa neste. 

Anders vinner nærmest krysset, og Atli gjør seg klar for et innhopp tidlig i andreomgang.

Andre omgang:

Kampen fortsetter i det samme sporet, og finspillet uteblir. Heggedal virker mer med, og begge lag har noen halvsjanser før Atli byttes inn i det 54 minutt for Magnus. Vi stokker litt om på Heggedal-kabalen, noe av det uten Coach Bøe sin velsignelse, men Atli legger seg på topp, og Rasch går ned i en dypere rolle.

Den neste 10 minuttene blir preget av tre ting: Heggedal har mer ball, Korsvoll kontrer på et ustrukturert Heggedal-forsvar, og Korsvoll nummer 8 sliter med vannblemmer.

64min: Atli direkte rødt kort. Vanskelig for oss på benken og se hva som skjer på andre langsiden, men Atli blir utvist for å ha trøkket på en Korsvollspiller. Uvanlig få protester fra Atli, og Heggedalspillere som var i nærheten av situasjonen mener det virket greit. Likevel, uheldig at Atli som måtte stå over kampen mot Holmen grunnet rødt kort, drar på seg en ny karantene etter 10 minutter på banen. Plutselig har Korsvoll-speakeren funnet mikrofonen, og det første som kringkastes fra Korsvolls PA-anlegg er «Rødt kort, Heggedals spiller nr 90». Det hjalp antageligvis ikke på det islandske tungsinnet.

Nå er det tungt for Heggedal. Med alle forfallene til kveldens match, pluss en spiller mindre på banen, så kommer all unnasluntringen fra vinterens kondisjonsprogram til synet.

70min: 2-1 Korsvoll. Innlegg som krangles i mål

Andreas inn for Lasse som må ut med krampe i bekkenet. Antageligvis noe han har dratt på seg på grunn av overdrevent antall hip-thrust øvelser utført på fritiden.

74min: Zishan ut. Anders inn.

75min: Heggedal fortsetter å angripe helhjertet. Røis med heading fra 3 meters hold som Korsvollkeeperen klarer å fiste over. Sterk inngripen igjen!

80min: 3-1 Korsvoll banker ballen bak Sigurd. Vi legger om til 3-5-1, og håper på et mirakel. Morsomt nok, før Bøe ble født, så spilte Heggedalen bare med 10 spillere, men uten sekstenmeter. Alt var bedre før.

85min: Thomas og Thomas ut. Lund melder krampe i begge leggene. Matheus og Vetle inn.

89min: 4-1 Korsvoll med spektakulær goal på halvvolley.

Kamp slutt.

Vi får kjørt oss mot et solid lag, men ødelegger mye for oss selv med sårbarhet på kontringer, og rødt kort. Atli ble observert i sivilisert konversasjon med dommerteamet etter matchen. Ingenting blir så fort historie som en fotballkamp. Vi ønsker Korsvoll, og kveldens gode dommertrio lykke til videre. 

Neste kamp: Hjemme mot Follo2, 7 mai. Vi ses!


Fra start(1-4-4-2):

 Sigurd 

Magnus-gundersen-strand-Zishan

 Lasse-Petter-Dixon-Røis 

Rasch- Irgens


Benk: Atli Anders Thomas Lund- Michael- Andreas- Vetle- Matheus


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.