- La oss vise dem at vi er fra Heggedal

Postet av Gui Sportsklubb den 8. Aug 2018

Tirsdag kveld rullet endelig StikkaLigaen i gang igjen for gutta fra 1389 - og det var en meget tøff bortekamp som stod på menyen for de grønnkledde herremennene fra Heggedal.

Årvoll borte. Et Årvoll som valset over oss på eget gress før sommeren. Et Årvoll-lag det stort sett alltid smeller godt mot. 

Tirsdagens kamp var intet unntak. 

Det knytter seg alltid stor spenning til første kamp etter sommerferien. Er sommerkroppen intakt? Hvor mange cervezas har blitt konsumert i løpet av den siste måneden? Dere skjønner tegninga. 

Heldigvis viste det seg at også Årvoll-gutta hadde tilbrakt store deler av sommeren på brygga i Tønsberg. 

Følgende elleve fikk tillit fra start i høstpremieren: Brualøkken (rett fra Sunny Beach 03.30 samme dag), Arneberg, Gundersen, Røisland, Engesvik, Hellman, Lunde, Mosveen, Irgens, Heimisson. 

På "benken" - Norges verste benk, i følge Nielsen, satt ogsåAbbas, Evans og Tømmernes. 

Planen for kampen var klar. Kynisk fotball. Ligge lavt. Og ikke minst: "Vise Årvoll at vi kommer fra Heggedal" (Definisjon: Rått, mye trøkk, solid, røft). 

Så gjaldt det bare for tanksen fra Kungsbacka å roe nervene. Joel Berglund hadde nemlig satt bort sin 11-måneder gamle sønn til sin svigerinne, og tekstmeldingene om at "får ikke sove", "gråter" osv tikket inn. Det hele endte med at webredaksjonen måtte ta over telefonen, før den videre havnet i sekken til Nielsen på benken og ble glemt i hele førsteomgang. 

Joel Berglund meldte også følgende før match: - Om Årvoll-gutta er like sterke som materialforvalteren sin, kan det bli tøft for oss. 

For bevertningen før kamp stod til terningskast seks. Egen kaffetrakter. Brus til støtteapparatet. Høy klasse der. 

Så over til kampen. 

Ingen forrykende innledning, men kampplanen fungerer de første ti. 

14 min: Engesvik rapper ballen og sender Atli avgårde nedover høyre kanten. Heimisson er kvikk som en panter, og driller av både en og to Årvoll-karer før han til slutt finner Mosveen på blank kasse. Mosveen er kald som skjæra på tunet, og vi tar ledelsen på Årvoll-banen. Flikk-flakk-feiring som Lasse Olsen i glansdagene hører med, og vi setter oss igjen på "benken" - som er en slags kunstinstallasjon inne i et gammelt femmermål. 

Et skybrudd over hovedstaden truer benken, som selvsagt ikke har tak. Vi finner noen gamle filler og trer over femmermålet. Det virker helt middels. 

På banen derimot er vi kompakte, solide defensivt, og lynraske i kontra. 

36 min: Atli er heltent, og avslutningen er lynrapp. Dessverre henger Årvolls keeper med på notene. 

37 min: Atli på ferde igjen. Denne gangen blir han nydelig spilt gjennom - dundrer gjennom forsvaret, blir soleklart revet ned, men til alles frustrasjon, vinker dommeren spillet videre. 

Før pause byr Årvolls kaptein opp til dans. Skubber Atli i bakken - og dommeren gir like greit begge to gult kort. Okei. 

46 min: Kamal Saaliti header like utenfor. 

Pause: En bunnsolid defensiv jobb gjør at vi går i garderoben med 1-0 på tavla. 

"Nærmest Krysset" i pausen vinnes av både Michael Nielsen og Jan Tømmernes. 

- Det er lite som kan måle seg med en seier i "Nærmest Krysset", konkluderer Jan Tømmernes etter sin første seier i spillet. 

52 min: Thomas Strand - med best oppmøte som tilskuer så langt i år, mener hjemmelagets nummer 15 ligner på tidligere HIL-helt Even Buen Halvorsen. - Har trolig slekt her på Årvoll, er konklusjonen. 

Andre omgang ligner på første. Hjemmelaget jager scoring, men blir møtt av en vegg med Heggedal-spillere. Anført av vår bunnsolide DJ og midstopper Ulrik Arneberg, blir det en frustrerende kveld for hjemmelaget, som kun avslutter med rødfis gjennom store deler av den andre omgangen. 

For i en andre omgang som nevnt bærer preg av et hjemmelag som jager mål, et bortelag som til slutt er nede på stålet med kramper, strekk og alskens symptomer av en lang sommer på stranda, klarer gutta fra 1389 å ri av hjemmelagets trøkk. 

Vi er faktisk nærmere 2-0 enn de er utlikning på slutten. Kristian Mosveen utnytter en kontring på overtid. Driller av noen svimle Årvoll-stoppere før han moser ballen i tverrliggeren og ut. 

PIP!

0-1. Tre poeng hjem til dalen. En deilig, deilig revansje etter 2-6 på eget gress. Vi takker Årvoll for god match. Mye trøkk. Mye passion. Det smakte ekstra godt i aften med kaptein Bøe ute med suspensjon og Danmark-ferie, samt Stian Rasch under en parasoll i Portugal. Duoen er tilbake neste tirsdag. 

- Utrolig deilig, alt gikk etter planen, var coach Småhaugs kommentar etter kamp. 

Årvoll-Heggedal 0-1 (0-1)

Årvollbanen: 50 tilskuere


Mål: Mosveen 

Tirsdag er det duket for lokaloppgjør når Asker 2 tar turen til Gjellum. Det er bare å kjenne sin besøkelsestid! Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.