Idyll

Postet av Gui Sportsklubb den 12. Jun 2018

Glem VM i fotball. I hvert fall i kveld, natt, onsdag og frem til torsdag. 

Det var solnedgang, det var latter, det var sang. 

Det var Heggedal-Lommedalen i #StikkaLigaen. 

Topplaget Lommedalen mot et hjemmelag som har vært i noe ustabil form i det siste. Men, kurven er oppadgående etter forrige ukes sterke 2-0-seier over Frigg på Tørteberg, og det var et heltent hjemmelag som hilset 135 tilskuere (!) og Budstikka velkommen til storkamp på Fort Gjellum. 

Du vet du har et dedikert støtteapparat når materialforvalter og benkens nye favoritt, Paal Røisland, stikker innom kun for å få med seg oppvarminga. En rolig kaffe og noen gode historier i garderoben pre match. En løssluppen stemning innad i troppen - og en heltent trener i Terje Småhaug. Rammen var der. Nå var det bare opptil hjemmelaget å sørge for innholdet i rammen. 

Og for et innhold det skulle bli. 

Følgende elleve fikk Terje Småhaugs tillit fra start: Brualøkken, Kristoffersen, Arneberg, Gundersen, Røisland, Irgens, Bøe, Lunde, Mosveen, Rasch og Tømmernes. 

På benken satt: Heimisson, Hellman, Engesvik, Berglund, Haaland, Evans, Nielsen og etterhvert Strand, som er hyppigere på kamp nå som han har lagt opp. Sistnevnte nå i rollen som motivator/moteansvarlig og mentalcoach. 

Bestemannspremien til a-laget på hjemmekamper er en middag for to på Leangkollen Hotell - en av a-lagets hovedsamarbeidspartnere. I dag dukket jaggu Thomas Schoop, ølbrygger ved Gjellum Lokalbryggeri og General Manager på HIL-Old Boys opp med ekstra premie - fire nytappede varianter til dagens HIL-gutt. Det var lenge uenigheter om hvorvidt denne premien skulle gå til en spiller, eller en fra benken. Et herlig initiativ uansett. 

Avspark. 

5 min: Annullert mål til hjemmelaget. Offside, melder linjemann. Onside, melder hjemmelagets benk. 

7 min: Stian Rasch blir tatt stygt, men dommeren er av en annen oppfatning. 

7-11 min: Lommedalen får to gigamuligheter. Deres lynraske høyreback Lamin, er livsfarlig på kant, og Robin Hellman, som har spilt med backen tidligere, er overrasket over hvor god, gultrøyen er. 

17 min: Joel Berglund, svensken, levner moderlandet få sjanser i VM etter at Andreas Granqvist (som også spilte for Lommedalen i kveld) kvestet John Guidetti ut av VM. 

- De har spilt 470 minutter uten mål nå, så dette går nok til helvete. 

22 min: En ball havner langt ned i skogen, og Michael Nielsen, som er redd for å dra på seg borrelia, avstår fra å hente den kula. Yngstemann sendes. 

31 min: Coach Småhaug får et Sir Alex-øyeblikk når han blir sinna, måker til en vannflaske og sender den rett på leggen til webredaksjonen som tar telling, faker en skade, og det diskuteres på benken om vi skal melde fra til dommeren, slik at Småhaug blir sendt på tribunen. Vi avstår fra det, og ler godt. 

37 min: Irgens, som la ned mange meter på Gjellums slitte kunstgress i kveld, blir slått luke på. 

- Bytt han ut, ropes det fra benken. 

43 min: Lommedalens Andreas Granqvist får en ball hardt i magen på en avslutning. - Fortjent, roper Joel Berglund, som mener Granqvist kan takke seg selv for å ha skadet Sveriges eneste gode spiss. Nå står alt og faller på Ola Toivonen. 

Pause: Vi avslutter solid, med høyt gegenpress, før det er duket for "Nærmest Krysset". Seansen åpnes med at Robin Evans far, Trevor, med HIL-skjerf, og fryktelig skuffet over at Shrewsbury atter en gang ikke klarte opprykket, melder følgende: 

- You know what guys? No wonder you sit at the fucking bench, og baserer kommentaren på de første spede forsøkene på å sette kula i vinkelen. Det ender med at Michael Nielsen drar i land seieren etter årsbeste fra opptil flere. 

Andre omgang åpner med at Jan Tømmernes prøver seg på en chip fra 35 meter. Ikke verst forsøk, Jan. Og vi aner konturene av et sultent og heltent hjemmelag. 

52 min: Robin Hellman smeller ballen i tverra. 

64 min: - Det oser sjarm av han (dommeren) roper en Lommedalen-spiller, og ser ironisk bort på vår benk. For dommeren hadde en tendens til å hysje på både grønne og gule spillere der ute, noe som selvsagt ikke gikk upåaktet hen hos hjemmebenken, som hysjet tilbake ved første og beste anledning. 

70 min: Mosveen, friskusen med egendesignet drakt for anledningen, fyrer ballen over mål, nett og gjerde bak. - Tre i finishing, melder Petter Lunde. 

74 min: Atli blir dratt ned etter nydelig forspill, og dommeren blåser straffe - men må først snakke med linjemann, som har fått med seg Lommedalen-trenerens ville protester. Straffe til oss. Tribunen på Lommedalens trener. 

1-0 settes i vinkelen av Stian Rasch, og det jubles på hjemmebenken. Deilig, deilig, deilig! 


77 min: Fantasykongen Espen Røisland slår frispark. Joel Berglund på benken mener vi har null sjanse til å score. Ulrik Arneberg skaller kula inn. 2-0. Superjinx. Dobling. Deilig. Vakkert. Ellevilt. 

83 min: Jan Tømmernes byttes ut og lurer på hva stillinga er. 

89 min: Tanksen fra Kungsbäcka, Joel Berglund har kommet inn, og fått beskjed om å sette prikken over i-en. Og det gjør han. Med rette. 

Det skal også nevnes at det tikket inn følgende tekstmeldinger fra Berglund etter kampen. 

1: I kväll är jag über spänt inför fotbollsreferatet och alla superlativ omkring det tunga 3-0-målet (hjerteemoji). 

2: Glöm inte lägga vikt vid Martins fantastiska framspel. Sånna ser man sällan i de nordiska ligorna. 

3: Vi måsta lyfta fram Martin och Andreas. Våra bästa spelara, jo. 

For Berglund skjøt både Lommedalen-keeperen og ballen i nota og punktere kampen foran et hjemmepublikum som jublet. 3-0. 

Spikeren. 

93 min: Lommedalen får et trøstemål. 

PIP!

3-1-seier over topplaget Lommedalen på eget gress. Det gjør seg for Heggedals-gutter.  

En sol som farga himmelen rød, idyll. 

For det var idyll. I hvert fall andre omgang. En omgang hvor vi kjørte på med alt av krefter, energi og pågangsmot. Fredrik Bøe var millimetere unna å sette inn 4-0 med det som hadde blitt tidenes klikk-klakk-scoring på Gjellum. 

Andreas Kristoffersen ble mann på høyrebacken i aften - og fikk fortjent bestemannspremien(e) i garderoben etter kamp, til tross for at Kristian Mosveen mottok publikumsprisen over høyttaleranlegget. Det var det få som fikk med seg på benken, men du skal få den, Mos. 

Det er slike kvelder vi lever for i breddefotballen og StikkaLigaen. Tøffe, knalltøffe matcher, som ender med tre poeng til gutta fra 1389. Masse folk på tribunen og brannsår på knær og hofter. Gummigranulat i øra og high fives og dårlige historier på benk og tribune. 

Heggedal-Lommedalen 3-1 (0-0)

Gjellum Stadion: 135 tilskuere

Mål: Rasch, Arneberg, Berglund. 

Så: Vi minner bare om ÅRETS KAMP på Gjellum om akkurat en uke. Motstander er Vollen. Nå må bygda gå sammen. Lage faner, bannere og kamprop. Møte opp i fleng. Ekstra vaffelrøre i kiosken. Ekstra volum på høyttaleranlegget. Det blir en batalje uten sidestykke. Alle i 1389 Heggedal må stille på Gjellum 19.juni klokken 20.15. (20.00 om dere vil se oppvarminga). 


Idyll. Foto: Arild Haug Kaarmo Vi gratulerer igjen Andreas Kristoffersen med BB, to priser og stor stjerne i bygda den kommende uken. 

Vel blåst. Sees om en uke. Vi høyner innsatsen og håper på 500 heggedølinger på kamp. 

Spre ordet, sambygdinger! Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.