Siste dans på lokalet

Postet av Gui Sportsklubb den 21. Sep 2017

Så var den her igjen. Sesongens siste hjemmekamp. På et duggfriskt Gjellum stadion. Den kalde vinden fra Vollen. Den varme kaffen og de nydelige vaflene som ikke akkurat bidrar til bedre BMI. De trofaste supporterne, alltid ivrige foreldre, besteforeldre, damer og bikkjer som stiller opp. Uansett vær. Uansett vind. Flomlysene som ikke akkurat holder Champions League-nivå til tross for at keeper Sigurd Torgersen hevdet at stemningen bar preg av det i aften. Det er alltid høytid å gå ut på den nedslitte kunstgressmatten (håper du leser dette, Heggedal-fan, Lene Conradi). For et det noe Gjellum fortjener nå, så er det en oppgradering. En facelift. Modernisering. Heggedal og klubben fortjener det. Ikke bare sentrumstomta som aldri blir ferdig. Bygda vokser og gror. Unga er på banen hver dag. Idrettsglede. 

Holder matta en sesong til? A-laget skal opp i 4.divisjon. Vi får linjedommere igjen neste år (heldigvis). Vi skal opp og frem. Men da trenger vi faktisk mer watt i de lyspærene og kanskje en matte som holder unna G12, J13, Old Girls og a-lagskamper og treninger. 

Opprykket er som kjent allerede i boks for grønntrøyene fra 1389. Men vi jakter fortsatt seriemesterskapet. Før kveldens kamp ledet vi serien med ett poeng på KFUM 3. (KFUM 3 vant sin kamp på teknisk spit out etter at en Grüner-spiller skal ha spyttet ned dommeren oppå Ekeberg.) Dermed måtte vi slå kveldens gjester fra Veitvet. 

Et Veitvet-lag som stilte i grønt da de trodde vi spilte i hvitt. (Vi spilte i hvitt på deres hjemmebane tidligere i år). Teknisk svikt. Dermed stilte dagens gjester i røde overtrekker. Ikke særlig gunstig når du skal løpe, sparke og sentre, men sånn måtte det bli. 

Følgende elleve fikk tillit fra start i sesongens siste hjemmekamp: Torgersen, Småhaug, Berglund, Strand, Mosveen, Abbas, Hellman, Bøe, Røisland, Gundersen og Heimisson. 

På benken satt: Vegel ("spillende" web og 2.keeper for kvelden), Engelsvik, Fossum, Warland, Nielsen, Evans (endelig Evans - tilbake etter to års leggbeinsbrudd på Fossum kunstgress) samt at HILs juniortrener og a-lagsspiller Anders Helseth hadde tatt turen. Benken var i praksis komplett med skøyergutta Helseth og Evans tilbake. Nivået på kommentarene hevet seg. Det var mye å ta igjen etter en sesong hvor det muligens har vært noe lengre mellom de ypperste av sitater en kan forvente fra en vanlig norsk 5.divisjonsbenk. 

Stemningen var som vanlig god under kveldens oppvarming. Varme tanker gikk til Moods of Norway som dessverre har blitt slått konkurs. I sympati stiller nemlig Robin Evans opp i moteriktig grå hettegrenser fra nevnte merke. Fantasykonge Espen Røisland (som forhåpentligvis husket å kjøpe bleier på vei hjem) lar ikke det gå upåaktet hen, og diskusjonen om Stryn, LA og hva som faktisk gikk galt, går unna på sidelinjen. Michael Nielsen har faktisk vært i leiligheten til en av Moods-gründerne. 

Avspark. 

6 min: Innkast Heggedal. Ballen havner hos Atli Heimisson som gjør som han som oftest gjør med ballen i beina. Setter den i nota. 

8 min: Dramatikk da lyser går. - Jeg tar all skyld, kommenterer Terje Småhaug på sidelinjen. 

Men lyset kommer heldigvis raskt tilbake. 

13 min: Robin Hellman, mannen med langskuddene, blir taklet hardt, går i bakken, dommer melder "på ballen". Det var han ikke. 

14 min: Abbas blir felt i seksten. Var det straffe? Trolig ikke. 

21 min: Kaptein og spielführer Fredrik Bøe stormer gjennom og fra samtlige av Veitvet-gutta, men avslutningen går dessverre utenfor. 

23 min: Tidligere Spurs-helt Joe Jordan spiller tydeligvis på Veitvet. 

30 min: Gjestene fra Oslo er farlig frempå. Siggen i buret er på jobb. 

32 min: Corner til hjemmelaget. Atli server. Bøe skaller inn 2-0. 

44 min: Vi er sterke på langskudd i år. I samme oppgjør før ferien serverte Røisland en solid kandidat til årets mål med en herlig frekk lobb fra 40 meter. Vi er vitne til noe av det samme i dag, men skuddet har mer kraft denne gangen. Følgende skjer: Veitvets keeper slår et middels utspill. Havner hos nevnte Røisland aka "Fantasykongen" og Moods-kritiker. Røisland, som venter barn nummer to, og som med 1% batteri på Iphonen - og ba om telefonvakt på benken, drar til med all sin kraft. Kula suser i gållen. 3-0. 

Pause. I pausen er det som vanlig Michael Nielsen som er "Nærmest Krysset" og vi gratulerer med det tidligere HIL-helt Ola Bjørnebye med sesongkort 2018 da han gjetter riktig under kveldens Twitter-konkurranse. 

61 min: Siggen er på jobb igjen når en lynrask Veitvet-gutt kommer stormende gjennom. Vi kontrer, og får en stor sjanse, men ballen vil ikke inn. - Det er skikkelig end to end-spill, kommenterer Robin Evans, tilbake med kjappe og frekke replikker, før han fortsetter: - Har trolig spist ananas på pizzaen i dag. Ok. 

70 min: Nybakt far, tanksen fra Kungsbacka, Joel Berglund gjør en fin inngrepen i den bakre rekka. Duoen Helseth/Evans konkluderer med følgende: - Han kunne nok spilt i Superettan, han der. 

73 min: Veitvet skyter ballen i metallet. 

74 min: Røisland slår inn fra venstre. Foran mål viser Gunde brystmuskler og bryster inn 4-0. 

76 min: Gunde viser storhet når han igjen demper ballen nydelig ned, tar seg inn i gjestenes boks, før han rutinert blir lagt ned. Straffe. Thomas Strand er sikker. 5-0. 

78 min: Veitvet får et trøstemål. 

90 min: Verdøling Martin Engesvik har kommet inn, og gutten viser Barca-takter når han med et frekt helspark serverer Atli som rolig setter inn kveldens sjette. 6-1. 

Slutt: Årets siste hjemmekamp er ferdig. Vi avslutter med stil. Publikum hyller bygdas helter med fyrverkeri (!). En flott gest. En verdig avslutning. Takk for det. Og takk for oppmøtet i år. Nå reiser vi til Nesodden neste torsdag hvor Fjellstrand venter. Med seier blir vi seriemestere. 

I 2018 er vi tilbake. Sultne. Klare for 4.divisjon. Forhåpentligvis med motstandere som Holmen, Vollen og Asker 2. Det blir tøffere. Men vi er beredt. For det sikreste vårtegnet på Gjellum er nå bonden har gjødslet, den sure vinden fra Vollen ligger kaldt over stadion. Gutta i grønt er tilbake. Klare for å krige i neste års fjerde divisjon. Med linjemenn. Med de faste og trofaste supporterne. Kanskje vi klarer enda flere sambygdinger på kamp neste år? Med fullt trøkk, feite vafler og grønne skjerf. 

På en sliten stadion. I en liten, men stor bygd. Hvor de fleste kjenner hverandre. Hilser på hverandre hos Thomas Hvesser på Extra. Hos Egil på Siam Sushi. Eller hos Cut-jentene over en hårklipp. 

Nitti minutter fotball annenhver uke mellom mai og oktober. Det kan du sette av neste sesong. Ta med naboen, katta og stikk på kamp. Vi er kanskje ikke verdens beste - men vi er ganske gode. Neste torsdag kan vi runde 100 scoringer i år. Det MÅ være mest i landets 5.divisjon. 

Så forhåpentligvis sees vi. Vi skal knuse Holmen, sette Asker 2 på plass og sende Vollen ned forbi Yggeseth om de ikke rykker ned. Og om kretsen faktisk vil ha lokaloppgjør. 

1389. 

Heggedal-Veitvet 6-1 (3-0)

Gjellum stadion: 40 tilskuere

Mål: Atli 2, Røisland, Gunde, Strand, Bøe. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.