En del av Team Vestmarka

Postet av Gui Sportsklubb den 23. Okt 2020

Gui Sportsklubb er en av åtte klubber fra Asker og Bærum som utgjør Team Vestmarka - et treningsmiljø for aktive langrennsløpere i aldersgruppen 17-20 år, jenter som gutter.

Tekst: Stein Halvorsen

Bilder: Privat

 


Tekst: Stein Halvorsen


- Det er et tilbud som hver enkelt klubb ikke kan gi alene. Men sammen blir vi store, forteller Marius Brustad, styremedlem i langrennsgruppen i Gui Sportsklubb med ansvaret for juniorene og som også sitter i styret i Team Vestmarka.

 

- Her kan vi, klubbene og aktørene, utnytte ressurser sammen på en økonomisk og profesjonell god måte både gjennom trening og på renn i tillegg til at vi også har et felles smøreteam.

 

- Et perfekt opplegg. Vi er mange på treningene og mange av dem er også på et høyt nivå. Dermed har vi alltid noen å se opp til, legger Fredrik Bruun (17) til – utøverrepresentant i langrennsgruppen i Gui Sportsklubb.

 

 


Åtte klubber

 

 1. mai i år ble Gui Sportsklubb med i Team Vestmarka. Formålet er å bygge opp et av landets beste miljø for langrennsløpere for både topp og bredde i aldersgruppen 17-20 år fra vårt distrikt. I dag teller gruppen rundt 70 aktive fra samarbeidsklubbene Bærums Skiklub, BVH, Jutul, Lommedalen, Haslum, Jardar, Holmen samt Gui Sportsklubb.


 

På hjemmesiden til Team Vestmarka kan vi lese følgende: «Vi har utøvere som har som mål å bli best, satser knallhardt og på sikt ønsker å leve av å gå på ski. Samtidig er vi opptatt av å ta vare på utøvere som nødvendigvis ikke satser like hardt, men som ønsker å trene og utvikle seg på ski, og som er med på å skape det gode sosiale miljøet i teamet».

 

- Det er jo nettopp når man er ferdig med videregående skole at frafallet kommer. Dette er et fint tilbud mot nettopp det, sier Marius.

 

- Dette er motiverende og gøy. I tillegg får man gode treningskamerater, supplerer Fredrik som elsker idretten sin i tillegg til å bli ytterligere motivert når han ser langrennsstjernene på tv. Selv kan han skilte med hele 530 kilometer på rulleski/vanlig ski bare i augustmåned. Den lengste dagsøkten var på ti mil.

 

- Jeg liker å presse grenser, gliser 17-åringen som går på Asker videregående skole. Dette skoleåret kan han velge diverse fag. Ikke overraskende har den ambisiøse Gui-løperen valgt fem timer med egentrening tilrettelagt for langrennsløpere.

 


Temakvelder

 

I vinter stilte Team Vestmarka vi to lag under norgesmesterskapet på Konnerud. Ambisjonene er at vi klarer å gjenta det under mesterskapet kommende sesong i Trondheim, sier Marius stolt.

 

I tillegg til trening med topp utdannede trenere tilbyr Team Vestmarka også temakvelder for sine unge løpere. Der kan det profesjonelle foredragsholdere snakke om tema som blant annet doping, anoreksi, kosthold med mer – tema som er dagsaktuell for nettopp disse årsgruppene.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.