Fotballen begynner å finne strukturen

Postet av Gui Sportsklubb den 17. Okt 2020

Fotballen blomstrer i Gui Sportsklubb med tilbud til jenter og gutter i alle aldre gjennom de tradisjonelle aldersbestemte lagene, gjennom skolefritidsordingen (FFO) og akademiet samt gjennom tilveksten futsal.

Gui- jenter 13 år Foto: Svein Roar Aandal 

 Tekst: Stein Halvorsen

- Vi begynner å finne strukturen i hvordan vi skal drive fotballavdelingen. Således ser vi positivt på fremtiden, forteller sportslig leder i fotballavdelingen, Svein Roar Aandal.

- Vi har en grunnfilosofi – vi skal være best og favne bredest i barnefotballen. Som barn er det å ha det gøy, inkludering og læring det viktigste. Når de når ungdomsalder, har vi en målsetning om å ha to lag på hvert alderstrinn med differensiert kamptilbud – både til dem som ønsker å satse på fotball, men også til dem som fortsatt bare ønsker å ha fotballen som et sosialt møtepunkt. Valget tar de selv, legger han til.

Fotball

Per i dag har klubben rundt 40 lag fordelt på:

* menn senior: 4. og 5. divisjon.

* old boys spiller i 7-er-serien.

* gutter fra 19 år og helt ned til 6 år

* jenter fra 15 år og helt ned til 6 år

- Vi har som målsetning å få til et seniorlag for kvinner. Vi er optimistiske og ser absolutt muligheten med tanke på at det i dag er hele 35 jenter som utgjør 15-årslaget.

- Og for dem søm ønsker å satse spist på herresiden, har vi et samarbeid med Asker Fotball samt et regionalt samarbeid med Frisk Asker og Dikemark for begge kjønn.

- Rekrutteringen er heldigvis god. Bare i Heggedal er det rundt 40 seksåringer som spiller fotball. Tallet i Vollen er også bra. Vi tror fusjonen mellom HIL og VUL har ført flere barn til klubben. Det ser vi også på ringvirkningene for aldersgruppen seks til 12 år.

FFO & akademi

Både FFO (skolefritidsordningen) og akademiet startet på privat initiativ i henholdsvis i Vollen og i Heggedal i 2015. I dag driver disse i regi av Gui Sportsklubb.

FFO 3.-5. trinn:

Arnestad: mandag og onsdag

Heggedal: tirsdag og torsdag

Akademiet 6.-7. trinn:

Arnestad: tirsdag og fredag

Det ledes av trenere som alle har kompetanse som Uefa A- eller B-trenere.

For tiden er det 90 jenter og gutter på FFO og 25 jenter og gutter på akademiet. Ifølge Svein Roar er det ingen plassbegrensninger ved noen av tilbudene.

- Det som er gledelig er at det er 35 jenter på FFO. Så mange har det ikke vært tidligere.

- Og, legger Svein Roar til: - Både FFO og akademiet er åpent selv om du ikke er medlem i Gui.


FFO 8-åringer med instruktører. Foto: Svein Roar Aandal 

 Futsal


Innendørsfotballen startet for seks-syv år siden med et tilbud til 2004-05-årgangene. Deretter har det vært godt tilsig av enda flere jenter og gutter som finner et fint supplement til den tradisjonelle fotballen på vinterstid.

- Futsal er en fin læring for teknikktrening og den taktiske delen av spillet, forteller Svein Roar.

Den lokale utfordringen har vært å få halltid. Derfor har futsalspillerne vært nødt til å reise inn til Oslo i helgene for å spille seriekamper.

Men fra kommende vinter, i tidsrommet oktober til mars, åpnes Vollenhallen for futsal i syv helger.

Denne vinteren stiller Gui med 14 futsallag i seriespill.


FFO 9-10-åringer. Foto: Svein Roar Aandal 

 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.