Raskt, høyt og langt

Postet av Gui Sportsklubb den 25. Sep 2020


Friidrettstrening Bilde: Berit Marstein 

- Vi har fått til en fin friidrettsgruppe for barn i alderen 6 til 16 år - en fin blanding av lek og alvor, mest lek - et bredt tilbud av øvelser som sprint, kast, lengde, hekk, stav og mellom- og langdistanseløping.

Tekst: Stein Halvorsen

Lederen av friidrettsgruppen i Gui Sportsklubb, Berit Marstein, smiler bredt og er også en smule stolt over tilgangen av og iveren blant de unge aktørene.


- Før sommerferien var det 84 aktive barn. Men vi har plass til enda flere.

- Barn som er motivert til å være fysisk aktive, er glade barn. I tillegg til den fysiske delen får barna også en sosial tilhørighet, de lærer seg å fokusere, de blir en del av et godt miljø og de opplever ting sammen med andre. Dette gir dem mestringsfølelse og glede, forteller Berit.

- Vi har lite fokus på resultater, men på prosessen rundt det, legger hun til.

 

To typer trening


Berit Marstein startet opp friidrettsgruppen på Gjellum i 2013.

- Heggedal IL hadde den eneste friidrettsgruppen i distriktet. Derfor rekrutterte vi også barn fra steder som Vollen og Slemmestad. Men med fusjonen av HIL og VUL til Gui Sportsklubb fikk alle en tilhørighet. Dette skapte igjen ny entusiasme og på ett år har vi vokst fra 40 til 80 barn, forteller friidrettslederen.

Berit og hennes mange og dyktige medtrenere tilbyr barna to typer treninger; generell trening og prosjekttrening.

 

- Den generelle treningen tilbys alle årsklasser . To dager i uken får barna trening i hurtighet, spenst, styrke og utholdenhet, og barna får prøve seg litt i de forskjellige grenene.

 

- Prosjekttrening er treninger i en spesiell gren – sprint, kast, lengde, hekk, stav og mellom- og langdistanseløping – en dag i uken. Dette er for barn fra 11 år og oppover som er spesielt motivert for å trene denne øvelsen. For tiden er det 15-20 barn med i prosjekttrening innenfor hver gren.

 

- Det er så moro å se når barna lykkes. De jubler, heier, danser og viser mye glede. Barn lærer imponerende raskt. Ja, de motiverer oss voksne også. Jeg pleier å si at disse barna er sin gullalder innenfor motoriske øvelser, forteller Berit.


Unge trenere


Friidrettsgruppen rekrutterer trenerressurser gjennom voksne frivillige og foreldre i tillegg til også å utdanne barna som passerer 16 år til trenere.

 

- Slik beholder vi dem i friidrettsgruppen og i miljøet når barn blir ungdom. I tillegg gir vi dem litt honorar. For tiden har vi hele ti 16-åringer som startet sin friidrettskarriere som ungt barn til selv å lære opp en ny generasjon barn innen sprint, hopp og de andre øvelsene. I tillegg lærer de unge trenerne å ta ansvar og organisere. Jeg ser at de smiler og er stolte.

 

- En annen motivasjonsfaktor for unge trenerne er at vi hvert år arrangerer sommerleir. I fjor var i Spania. I år måtte leieren av koronahensyn legges til vårt eget land. Men det motiverer dem uansett.

 

Rekrutteringen av unge trenere er et evig prosjekt for friidrettsgruppen.

 

- Jeg ser i dag allerede noen 14-åringer som har anlegg til å bli trener om et par år, skyter Berit inn.

 

Berit ønsker også å takke foreldre som stiller opp som trenere og til SparebankStiftelsen med økonomisk bidrag til utstyr. (Bilder: Berit Martstein) 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.