Sykkeltilbud uansett ambisjoner

Postet av Gui Sportsklubb den 14. Sep 2020

- Er du mellom 18 år og godt voksen? Ønsker du å sykle raskt eller i ditt eget tempo? Eller ønsker du bare å trene? Hva med turritt? Jeg har svaret - bli med i sykkelgruppen i Gui Sportsklubb.

 Tekst: Stein Halvorsen

Anders Kroken, leder i sykkelgruppen i Gui Sportsklubb, er sikker i sin sak.

- Sykkelgruppen er for syklister fra lokalmiljøet i Vollen og Heggedal – de som ønsker å ha det sosialt, prestere og eller utvikle seg som syklister, forteller Anders.

- Vi trener en dag i uken. Men de som ønsker det, møter gjerne oftere for trening i terreng og turer sammen. Det eneste kravet vi stiller er at du må være fylt 18 år, da dette handler om sikkerhet på veiene og ansvar under trening, opplyser sykkelsjefen.

Oppfordrer kvinner

Sykkelgruppen har sitt utspring i Heggedal IL, og har bare holdt på snaue to år. Etter fusjonen mellom HIL og VUL har interessen for sykkelgruppen i Gui Sportsklubb ifølge Anders tatt seg opp. 

- Vi var ti personer. I dag teller gruppen drøyt 20 syklister, derav kun tre kvinner. Klart vi ønsker oss flere kvinnelige syklister også. Vi skal slett ikke være en gutteklubb. Vi har en bred spredning i alder i gruppen, fra 18 år og opp til pensjonister. Men det er slik vi ønsker å ha det, forteller Anders.

- Det kjennes godt å slite sammen som gruppe. Ingen skal være redd for at man ikke er på et høyt nok nivå. Vi tilpasser hverandre. Ambisjonene er også ulike. Vi føler en tilhørighet når vi sykler i like klubbdrakter, og det gir en god lagånd også. Akkurat da føler man seg nesten som proff selv om man ikke er det, gliser sykkelsjefen.

En stor drøm

Treningene arrangeres lokalt.

- I Vollen- og Heggedal-distriktet, selvsagt, skyter Anders inn.

- Her er det mye fint terreng å utfordre seg i som syklist. Men nå har jo Asker blitt riktig stort slik at vi helt sikkert finner nye, spennende og uprøvd terreng på andre steder i kommunen også.

Om fremtiden sier han:

 - Jeg håper at vi nå får flere syklister med oss i gruppen. Du kan gjerne komme og prøve en økt eller to sammen med oss. Vær med å spre vårt gode budskap, vårt navn og gode rykte.

Anders har en drøm også: 

- Det hadde vært utrolig morsom og flott drøm om vi en gang, om noen år, hadde vært en gruppe på 20 kvinner og menn, hvilket er minimumsantallet for å få kalle seg en gruppe, som stiller på startstreken i Den store styrkeprøven på distansen Lillehammer – Oslo. Det er slett ikke en umulig drøm.

 Trå til, da vel!

 

Leder sykkelgruppen Anders Kroken Foto: privat 
      Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.