Sportslig integrering - fra Etiopia til Vollen

Postet av Gui Sportsklubb den 8. Sep 2020

Det er alltid hyggelig å hilse på Genet Messele, sier daglig leder i Gui Sportsklubb Roar Sundbø
 Foto: Stein Halvorsen/Gui Sportsklubb

Tobarnsmamma Genet tar en koronahilsen med daglig leder i Gui Sportsklubb, Roar Sundbø. Den opprinnelige etiopiske kvinnen og nå Vollen-beboeren er trygg på at idretten vil gi sønnen Jonas (10) og datteren Liya (8) en god oppvekst. 

Tekst: Stein Halvorsen

- Vi ble tatt imot med åpne armer da vi kontaktet klubben, sier den 42-år gamle kvinnen med et bredt smil.

- For oss er det viktig at alle trives i Gui Sportsklubb, svarer Roar.

Jonas elsker å spille fotball. Da var Gui Sportsklubb det naturlige klubbvalget. Han har også fått mange gode venner gjennom idretten, forteller Genet.

- Også Liya trives godt i Gui. Hun har akkurat begynt å spille håndball og har allerede fått nye venninner, legger hun fornøyd til.

Nærmiljøet

Genet måtte flykte fra hjemlandet sitt i 2005. Etter fire år i Hellas gikk ferden videre til Norge, hvor hennes ektemann Almayuo allerede hadde etablert seg på Hurum. Etter rundt seks år gikk flyttelasset til Vollen, dog med en avstikker til Borgen for en kort periode. I dag bor familien på fire igjen bare en kort spasertur fra idrettsanleggene på Arnestad.

- Her trives vi veldig godt, sier Genet som raskt lærte seg norsk. Allerede etter to år i det nye landet var hun ute i arbeidslivet. Først i helsevesenet og nå som ansatt i en barnehage.

Hun ønsker at hele familien skal integrere seg på en aktiv og god måte i nærmiljøet. Det skjer, som hun sier, gjennom Gui Sportsklubb.

- Jonas er en glad gutt og som sagt elsker han å spille fotball. Han liker treneren godt og foreldrene til vennene hans tilbyr å ta med Jonas i bilen til og fra kamper. Jeg føler meg helt trygg på dem.

- Jeg ønsker å bidra til klubben også, og stiller på dugnader eller baker kaker eller står i kiosken på Guis egne arrangementer. Det er også en fin måte å bli kjent med de andre foreldrene på, forteller Genet.

 Møteplassen

Genet oppfordrer andre foreldre i samme situasjon til å søke idrettslag, hvor barna kan utfolde seg, føle trygghet og skaffe seg venner for livet.

- Det er da mye bedre enn at barna sitter passive hjemme og bare spiller data. Nei, la de unge komme seg ut og være aktive i nærmiljøet sitt. Bare se hvor glade Jonas og Liya er blitt.

- Vi i Gui Sportsklubb er opptatt av den store møteplassen vi har bygd opp gjennom nærmere ti år, noe vi også har lykkes med. Vi sier at tre T-er er viktig for Gui Sportsklubb: trivsel – trygt – trening, forteller Roar og legger til:

- Gjennom de tre T-ene utvikler vi god lagånd.


Jonas 10 år


Liya 8år


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.