Kampreferat Heggedal- Ullern 2

Postet av Gui Sportsklubb den 11. Apr 2019

Tilbake til hverdagen. Sen kampstart, Gjellum KG, og sur nordavind. Ullern 2 tok turen til Heggedal i 4 divs andre runde. Et slags returoppgjør fra cupslaget forrige uke. Uten å ha studert dommerkortet inngående, virket det som Ullern 2 lot MSA være MSA, og stilte med en blanding av juniorspillere, nordlendinger og andre håpefulle Montebellostanere.

Heggedal gikk ut i en 4-4-1-1, hvor Coach Bøe hadde trukket ned fra sin vante indreløperplass til midtforsvaret, for å dekke for Ulrik som glitret med sitt fravær.

Selv om ingen juniorspillere startet for Heggedal, var det de som tok hovedrollen før kampen ble blåst i gang. Kaffe måtte kokes, Baller pumpes, og flomlys slås på. Anders, Vetle og Matheus ble pisket rundt av gamle Heggdalhelter, som enten stod i midsirkelen med hoftefeste, eller satt på innbytterbenken og diskuterte hvor mange damer Lasse drar.

Nøyaktig 12 minutter over 8, ble kampen blåst i gang. Flomslys på, baller pumpet, og kaffe kokt.

Ullern spiller sin fotball. De prøver å holde ballen på bakken, splitter midtstoppere. Spiller seg ut bakfra. For undertegnede var Ullern 2 anno 2019 spillestilmessig det samme laget som Ullern 2 G00 anno 2014. Kontinuitet i utviklingsarbeidet. For Heggedal, har det eneste som kontinuerlig har preget årets første matcher innbytterpuls og svake første 10 minutter. Kanskje det var slitene bein fra cupkampen forrige uke som optimaliserte oppvarming og inngang til kampen, kanskje det var revansjelysten, eller kanskje det var Edin og Hellmanns balletak på Ullerns sentrale midtbanespillere fra start, men i kveld er vi med fra første sekund.

12min: 1-0. Rasch spiller til Jan, som iskaldt chipper over keeper på førstetouch. Vi på benken mener bestemt å ha hørt Jan rope «nei!» idet han berørte ballen, og begynner naturligvis å spekulere i om et av sesongåpningens peneste mål ikke var noe mer en sesongåpningens svakeste forsøk på veggspill. Vi lar tvilen komme Jan til gode, som alltid.

16min: Simen, som starter mellom stengene etter at Sigurd benket seg selv med en fantomstrekk etter 6 i sekken mot Ullern i cupen, gjør en kvalifisert redning på en god Ullern-avslutning.

18min: Kjempesjanse Ullern. Et frispark fra ca 30 meter blir tatt etter ONS-reglene til Rasch: kjapt, kort og hardt. En Ullernspiller er alene igjennom med Simen, som redder mesterlig.

20min: Rasch må bytte. Røis inn.

24min: 2-0 Atli til Petter. En av omgangens giganter Edin, kombinerer fint med Atli ned langs venstresiden. Atlis avslutning blir bokset ut i feltet, hvor Petter setter den sikkert.

28min: 2-1 Bøe mener ballen er ute før Ullern slår 45 grader ut i feltet.

Kampen lever, og Ullern er absolutt ikke ufarlige. Ballen går langs bakken, og dyp midtbanespiller involveres ofte i frispillingen. Det skal straffe seg.

38min: 3-1 Ullern splitter stoppere i frispillingen, og en midtbanespiller mottar ballen feilvendt omtrent 10 meter inn på egen banehalvdel uten å ha orientert seg framover i banen. Edin lukter blod, stripper Ullernspilleren for ballen, og setter opp Atli alene med keeper. Lett.

41min: 4-1 Atli til Petter.

Vi går til pause med en fortjent ledelse, godt humør, og ekstremt skrantne kropper. Jan må bytte med vond rygg. Røis som kom inn for Rasch, må ut med strekk etter at han på sedvanlig vis nektet å varme opp. Juniorspiller Matheus kommer inn. Det samme gjør Thomas.


Andre omgang:

47min: Matheus får prøve seg på frispark fra 25 meter. Måker ballen i nesa på en Ullernspiller.

63min: 4-2 Gode Ullern-kombinasjoner, og ballen bredsides i mål fra rundt 18 meter. Fin fotball.

75min: Lasse og Zishan ut. Andreas og Vetle inn.

Vi har god kontroll, men de siste 10 minuttene blir unødvendig spennende. Atli klarer på 1 minutt og pådra seg to gule kort, for det som med Heggedaløyne ser ut som to veldig milde forseelser, og får marsordre. Ullern skrur tempoet, og slitene HIL-bein har mer en nok med å holde følge.

81min: 4-3 Ullern reduserer på corner. Skal to poeng ryke?

På overtid: 5-3! Vi er kanskje ikke så glad i returløp, men vi tar kontringer som ingen andre i 4.div! Hellman har tydeligvis spart litt krutt, og går blir med Petter i angrep, til store protester fra Heggedalbenken. Kritikerne stilnes når Petter slipper ballen perfekt, og Hellman punkterer matchen.

Fremdeles ubeseiret i seriespillet, fremdeles målkåte, og fremdeles totalt ute av stand til å spille kjedelige fotballkamper. Nå skal vi hvile oss i form til bortekampen mot Holmen etter påske.

Takk til dommere og Ullern.  Vi ses!

Laget:

Brualøkken

Abbas-Gundersen-Bøe- Flesland

Lunde- Hellman- Edin- Atli

Rasch

Tømmernes

Benken: Sigurd, Michael, Andreas, Vetle, Thomas, Espen, Matheus.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.