Vidunderlig derbyseier med ti mann

Postet av Gui Sportsklubb den 11. Sep 2018

I kategorien elleville avslutninger på fotballmatcher, troner kveldens lokaloppgjør i Stikkaligaen ganske høyt.

Høytflyvende heggedølinger på besøk hos Holmen - et hjemmelag med opprykksambisjoner, nå nærmere 5.divisjon enn tredje.

Et lag fra 1389 som i aften klatret opp på andreplass på tabellen. Vilje, tæl, trøkk og moral. Vi så alt i dag på Holmen kunstgress. Alt. Fra første spark på ballen til siste. Og vi reiste hjem med tre vidunderlige poeng. Fullt fortjent. 

Her kommer referatet: Webredaksjonen har ennå ikke landet, så her skriver vi med puls, svettelukt og adrenalin.

For etter den knallsterke bortekampen mot Christiania BK på Ekeberg sist tirsdag, som endte med 3-2-seier til gutta fra dalen, uten at webredaksjonen hadde anledning til å delta, var det et lag med selvtillit som møttes i garderoben, lengst innerst i Holmenhallen tirsdag kveld.

Lokaloppgjør. Budstikka-TV, godt med folk, godt med gamle helter ringside. Vi nevner i fleng: Anders Kvam, Ola Riise Bjørnebye, Thorbjørn Prestholdt, Andreas Woll - samt resten av de faste heggedølingene.

Rammen var satt.

Følgende elleve startet: Brualøkken, Kristoffersen, Gundersen, Berglund, Røisland, Engesvik, Hellman, Bøe, Mosveen, Lunde, Heimisson.

Benken: Abbas, Nielsen, Bendixen, Evans.

Kjør!

Like før kampstart lurer veterankeeper Simen Brualøkken på hvor nærmeste do er (den han hadde vært på hadde bare et hull i bakken, og Brua må nummer to).

- Får klemme det inn.

2 min: Atli danser samba med Holmen-forsvaret. Avslutter via en rødtrøye og over. 

3 min: Påfølgende corner. Hellman prikker. Foran mål står enten Røis eller Engesvik (vi er fortsatt ikke sikre på hvem som satte panna på den) - men 1-0 til gutta i grønt er i hvert fall faktum.

4 min: Holmen våkner. Holmen går rett i angrep. Brualøkken er parat. Ser ut om han klarte seg greit. 

10 min: Holmen kåler i forsvar. Bøe glir gjennom. Avslutningen like over. 

14 min: Heltente HIL-gutter spiller flott fotball. Tiki taka nedover kanten. Lunde avslutter på tidligere HIL-keeper Siggen. 

24 min: Nydelig innlegg fra Engesvik. Lunde setter panna på ballen, men Siggen er med på notene. 

27 min: Matris Paal lurer på hvorfor Holmen spiller med sørgebånd (Det er faktisk bare designet på draktene som er sånn)

- Trolig fordi de har innsett at drømmen om opprykk brast, smeller det fra benken - og vi ler. 

32 min: Frispark til Holmen. Fra 35 minutter får vi en slags reprise på Ronaldinhos scoring i 2002 mot David Seaman. Vanvittig treff. Det skal de ha. 

36 min: Vidunderlig angrep av gutta fra Heggedal. Flikk-flakk ut til Atli som serverer Hellman. Hellman måker kula i nota bak Siggen. 

43 min: Robin Hellman blir taklet - en skulle tro det var Vinny Jones. Heldigvis kommer Hellman seg opp igjen. 

Pause. 

For andre kamp på rad er det Daniel Øverbye som vinner "Nærmest Krysset". 

48 min: Holmen fyrer av en kanon fra tjuefem meter som smeller i tverra. Nære. 

Så blir kjelen satt på full kok på Holmen kunstgress. Ampert, trøkk, smell i annenhver duell. 

71 min: Dommeren stopper spillet og ber alle roe seg. 

76 min: Mosveen skjermer ballen. Blir låst fast av en Holmen-gutt. Mosveen flytter på seg. Holmen-gutten faller. DIREKTE RØDT (!) til Mosveen. Vi kan med sikkerhet si at vi ikke var enige i den avgjørelsen. 

82 min: Holmen utlikner. Forbanna irriterende. Ikke særlig fortjent. Erketypisk. Vi er en mann mindre. De får 2-2. Som på Gjellum. En kamp vi var fryktelig skuffet over at vi ikke vant. 

Gnisten. Moralen. Forbanna HIL-gutter. Tar fullstendig over de siste femten minuttene. Det kriges, løpes, takles, ropes, smelles, fyres, heades, moses, løpes og takles. Vi presser Holmen med ti mann på matta.

Så. 

Som en Disney-film som alltid ender godt. Vi jager. Vi vil ha alle tre poengene. Gutta fra 1389 jager topplasseringer. Da er det bare å flytte seg. For: I galskapen av en avslutning av en kamp i norsk 4.divisjonsfotball. Vi kriger i Holmens boks. Vi blir felt. Webredaksjonen er litt usikker på hvem som ble tatt i gjerningsøyeblikket, men dagens kampleder blåser straffe. Er det straffespark? Er det straffespark? Uret sier 93 minutter spilt. Og en av Holmen-spillerne er enige med dommeren. Sikkert Siggen (vi veit hjertet hans er grønt ennå). 

94 min: Straffespark. Espen Røisland. Vårt Marseille-øyeblikk er et faktum på Holmen kunstgress. Med Budstikka-TV til stede. En forventningsfull benk som har gått fra nerver til eufori. 

Espen Røisland - kald. Lun. Rolig. Har satt straffer før. Rolig tilløp. Kula triller inn. 3-2. 3-2 til gutta fra 1389. Det jubles. Det er fortjent. Det er riktig. Moralsk riktig. 

Minutt igjen. Vi klarerer som vi aldri før har klarert. Holmen-fuglen er skutt, skadet og nede. Vi er oppe. I føringen. 


Dommer blåser. Vi jubler på oss ribbeinsbrudd. Klemmer som bare svette menn kan klemme. High-fiver. Klemmer mer. Roper. Det er så deilig. Deilig. Deilig. Tre vidunderlig deilige poeng - mot et lag vi elsker å klå. 

Glem Vollen.

Glem Asker.

Glem Lommedalen. 

Rødtrøyene fra unnarennet i hoppbakken er laget vi har hatt mest lyst til å klå i år. 

Det merket man før kampen i garderoben, under oppvarmingen. Under kampen. Gutta løp. Taklet, kjempet og vant. 

Vi kom - vant og dro. 

Holmen-Heggedal 2-3 (1-2)

Holmenbanen: 50 tilskuere

Mål: Hellman, Engesvik/Røis(?), Røis - Gøy med fotball, var HIL-trener Terje Småhaugs kommentar etter kamp. 

- Smør skikkelig på, var en annen HIL-spillers kommentar til webredaksjonen etter match. 

Vi lander nå. I våre HIL-hjem. Best i Stikkaligaen av alle lokale lag per nå. Fire seriekamper igjen. Vi hilser Kjelsås 2 velkommen til Gjellum neste tirsdag. Vi skal til Skeid 2. Vi skal ha Frigg 2 på besøk. Og avslutte sesongen med Lommedalen borte.

Det er bare å møte opp, kjære sambygdinger! 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.