Raschs historiske aften

Postet av Gui Sportsklubb den 22. Aug 2018

A-laget vendte snuten mot fasjonable Røa tirsdag kveld for runde femten i den beintøffe StikkaLigaen. 

Revansjelystne etter 1-3-tap mot Asker 2 på Gjellum sist tirsdag. Småtrøtte etter krepselag, diverse bryllup og unger som ikke vil sove - var det en noe slapp energi i den gigantiske bortegarderoben på Røas flotte anlegg.

Matris Paal hadde svingt innom CC Vest for middag på vei til kamp. Pølse etterfulgt av bolle til dessert. Et par av gutta trodde vi hadde hjemmekamp, en uteble uten grunn, og alt var som det pleier i breddefotballens ypperste liga.

- Er vi egentlig på rett bane? undret mange da oppvarmingen begynte. Vi husker nemlig Røas unge lag som tok turen til Gjellum tidligere i år. Det viste seg at Røas gutter 12 varmet opp på samme bane. A-laget holdt på i et annet hjørne.

Fasjonable Oslo vest byr selvsagt på et av avdelingens beste anlegg. Flotte tribuner. VIP-avdeling og speaker. Imponerende, med tanke på at det møtte opp hele tolv tilskuere denne småkjølige sensommerkvelden.

Dagens utvalgte var: Brualøkken, Berglund, Arneberg, Gundersen, Mosveen, Irgens, Hellman, Bøe, Lunde, Rasch og Heimisson.

På benken satt: Nielsen, Evans, Kristoffersen, webredaksjonen, Paal og en stående Terje Småhaug. Sindre Bendixen kom også snikende etter hvert.

Avspark.

Røa-guttene tar et tradisjonelt: - Kom igjen, Røa-rop.

- Det tapte kampen allerede der, melder Michael Nielsen.

1 min: - Jeg har ikke troen på han dommeren der, melder Paal.

1 min: - Heter det Røen eller Røa? Paal.

4 min: Røa-vingen durer forbi Mosveen som soleklart klipper den langhårede spilleren. Dommeren blåser frispark, men intet mer. Røa-treneren er fly forbannet. Melder rødt. Snakkes.

8 min: Frispark fra tjue. Atli prikker. Røa-keeperen holder unna.

10 min: - Et under at det hvite huset (i hjørnet red.anm) står fortsatt, melder Paal, som mener det er det huset i fotball-Norge som er farligst utsatt for baller i hagen. Web.red påpeker at vi sendte to baller opp i hagen på Grefsen kunstgress tidligere i år, og får medhold.

12 min: Etter en noe treg start, har villdyret fra HIL våknet. Lunde slår en deilig pasning inn i boksen. Atli flikker videre til Rasch, som denne gangen setter kula over. 

14 min: Så er vi i gang. Servitør Heimisson har åpnet restauranten. Første gjest i boksen er Stian Rasch som prikker inn 1-0-ledelse. 

Vi trøkker på, og skaper flere halvsjanser. 

22 min: Ny bestilling - nytt flott forspill av Atli. Rasch avslutter. 2-0. 

24 min: Så våkner plutselig vertskapet. Spiller nummer #18 er en av Røas mest vasse, og han skaper flere ganger trøbbel på høyrekanten. I dette tilfellet kommer han i stor fart og treffer kaptein Bøe. Vingen tar telling, og igjen roper Røa-treneren på rødt kort. Stor forskjell i mentalitet når du kommer fra 1389 Heggedal og Oslo vest. Røa får i det minste et frispark, og etter hvert klarer de å rote ballen i mål. Litt lite konsentrasjon i egen boks. Kan det blant annet skyldes Ulrik Arnebergs nylig inngåtte samboerskap med landets beste volleyballspiller? 

Målet tenner vertene - og vi leverer kampens svakeste periode. 

27 min: - Nå kommer snøen snart, melder Paal, som selvsagt kledde seg utifra temperaturen midt på dagen - og ikke klokken 20.40, hvor gradestokken ligger jevnt på 15 grader.

36 min: Røa presser på. Gunde redder på strek. 

41 min: Så er Rasch på ferde igjen. Denne gangen i rollen som servitør. Bakerst står Robin Hellman med blankpolerte sko. Boom - kula fyker i nettet som et prosjektil. 3-1. 

46 min: Atli serverer foie gras like før pause. Trer ballen rundt Røa-forsvaret, og bakerst dukker Stian Rasch opp. Et par kjappe finter, og vips så leder vi 4-1. 

Pause: Og de tolv betalende publikummerne, inkludert speaker - blir vitne til sesongens beste "Nærmest Krysset". Selv webredaksjonen leverer ok bidrag i dag. Dagens vinner blir Andreas Kristoffersen. Vi gratulerer. 

Andre omgang i gang - og Michael Nielsen lover cola til Stian Rasch om han setter en til. 

50 min: Stian Rasch serverer Atli som fullt fortjent får bli med på scoringsfesten. Iskaldt - og 5-1 er et faktum. - Skulle hatt trippel cap på de gutta der i dag, melder Robin Evans fra bakre benk. 

57 min: Nytt HIL-angrep rulles opp. Røa har dratt hjem. Mosveen med et herlig raid. Ballen havner etterhvert hos Rasch som triller inn 6-1 og sin fjerde for kvelden. Cola-penger vippses direkte fra benken og til måljegeren. 

68 min: Mosveen smeller ballen i tverrliggeren. Atli snapper returen og serverer Rasch, som fortsatt ikke er mett. 7-1. Oleg Salenko kunne ikke gjort det bedre. 

73 min: Kaptein Bøe slår et hardt innlegg fra venstre. På bakre kommer Irgens stormende, og druser kula i gållen. 8-1.

En skadet Røa-spiller gjør at det blir stopp i spillet. Rasch melder at han aldri har gjort seks mål i en kamp før. Nytt delmål satt. 

Robin Evans blir byttet inn. Vi vil se Evans-gåll! 

83 min: Stian blir sakset ned av hjemmelagets keeper Ivar. Dommeren vinker spillet videre. Sympatisk gjort.

85 min: Evans får ballen feilvendt, snur seg rundt og måker til fra femten meter. Ivar i buret redder mesterlig. Men gjestene fra 1389 gjenvinner ekstremt høyt. Som på Kalvøya Cup 1994 da vi møtte Nesøya, så stod voksne Heggedal-gutter på rad og rekke for å få avsluttet. Vi håper selvsagt det er Evans som får ballen, men det er Lunde som får siste fot på kula. 9-1. Det ropes NEEEEEEEEEEEEEEEI! fra vår benk, samtidig som vi gir high fives. Evans skulle hatt den. - Vi gir ikke bort mål, melder Lunde i etterkant. 

87: Rasch til Irgens. Tosifret. 10-1.

På overtiden har også Gunde kommet opp for å få seg en scoring. Vi opererer med syv spisser - en taktikk som funker overraskende bra. 

91 min: Evans til Rasch. Rasch takker for maten, avslutter med å sette cocktailbæret på kaken. Sin sjette scoring for kvelden. Dommeren blåser av. Vi vinner 11-1. 

Rasch er historisk. En festlig andre omgang. Tre viktige poeng. 

Røa-Heggedal 1-11 (1-4)

Røa Kunstgress: 12 tilskuere + speaker

Heggedals mål: Rasch x 6, Irgens x 2, Hellman, Heimisson, Lunde

- Selvsagt stort å sette ny scoringsrekord i HIL-drakta, melder Rasch post match. 

Kommende tirsdag ønsker vi Hasle/Løren velkommen til Gjellum. Møt opp og se formsterke HIL-gutter danse jenka. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.