Best i bygda - igjen

Postet av Gui Sportsklubb den 19. Jun 2018

A-laget rundet av en god vårsesong med en deilig, deilig, deilig seier over nabo Vollen tirsdag kveld. 

VM var glemt en stakket stund. Det var StikkaLigaen som gjaldt denne tirsdagskvelden. Et Vollen-lag på nedre halvdel, mot et hjemmelag i stigende form. - Hvis Heggedal taper dette, vil det være en nedtur for de, kommenterte VUL-trener Hansa Solberg i Budstikka i forkant av kampen. For Vollen manglet visstnok opptil flere spillere. 

Samme gjorde vi. 

Men vi brettet opp ermene og sendte gutta fra Arnestad hjem uten poeng. Slik som det skal være. 

Og rammen var perfekt. 231 tilskuere tok turen. Cheerleaders var på plass (!) og på tribunen hørte vi et entusiastisk hjemmepublikum heie bygdas helter frem til seier. 

Men som nevnt: Vi manglet et par karer vi og. Joel, Lunde, Atli, Røisland, Jan, Fossum, samt Bøe (som faktisk rakk 86 minutter likevel). 

Dagens elleve var følgende: Brualøkken, Kristoffersen, Gundersen, Arneberg, Haaland, Abbas, Rasch, Hellman, Mosveen, Irgens, Engesvik. 

Benken bestod av: Russ, Nielsen, Evans, Bøe

Så var det dags. Nerver - hundre toalettbesøk og en tirsdag som snegler seg avgårde. Endelig var klokken 20.15. Endelig var Askers El Classico i gang. Det måtte bare teipes noen mål først. 

Etter tolv gule, ett rødt og halloi i seriepremieren i mars på Arnestad, hadde lokalavisen Budstikka tro på en ny slosskamp på Gjellum. Deres innfallsvinkel på matchen - var i hvert fall slik. 

Men det ble ikke den "krigen" en hadde forventet. 

Heggedal tok tak fra start. Og Vollen virket ikke på det første kvarteret. 

4 min: Fredrik Bøe har fått lagt unga - varmet opp, og Zishan må vike plass for kapteinen. 

13 min: Martin Engesvik slår ballen inn foran Vollens mål. Der dukker Kristian Mosveen opp, og dunker inn 1-0. Det jubles på Gjellum! '

14 min: - Vi ligner på Senegal, mener matris Paal Røisland, og refererer primært til draktfargene. Rent spillemessig har vi nok et stykke opp til Løvene fra Dakar ennå. 

22 min: Zishan Abbas mener vi burde fått tildelt straffe. 

30 min: Gjestene er på en visitt - og vår førti år gamle keeper, varter opp med en nydelig redning. 

40 min: Det har blitt heitere taklinger og dueller utpå matta, og matris Røisland har fått nok av dagens dommer - som er noe inkonsekvent i dømmingen sin. - Nå er det nok, nå er det nok!

Pause: Vi er klart best - men noe unøyaktige i siste tredjedel. 

"Nærmest Krysset" blir vunnet av Robin Evans. 

Andre omgang er i gang, og det noteres at vi har flere tilskuere enn Asker Fotball Herrers siste hjemmekamp på Føyka. Ikke verst. Ikke verst. 

47 min: Fantasykongen Espen Røisland, som er suspendert, er frustrert over at kiosken er tomme for pølser. Trolig ny rekord i å bli tomme. 

52 min: Bøe bryter - sender kula til Rasch, og Rasch dobler ledelsen. 

- Nå kommer ketsjupeffekten, melder Paal Røisland, som iført piquet-trøye og shorts, er noe kold. 

65 min: Kaotiske tilstander i Vollens sekstenmeter. En VUL-spiller ligger nede med en smell. Dommeren blåser ikke av, og vi angriper. Ballen havner til slutt hos Irgens, som prikker inn kveldens tredje mål. Et snodig mål - og en litt rar dommeravgjørelse. Vi venter fortsatt på VAR i StikkaLigaen. 

Paal har for øvrig sett nok - han er kald, og skal tidlig opp i morra. God sommer, Paal!

Vi maler på et tamt Vollen-lag og Hellman får en annullert scoring like etter, når han driller av tre Vollen-spillere og setter ballen i nota. Hvorfor målet ikke ble godkjent, vites ikke, men igjen, VAR!

Med ti minutter igjen på uret våkner omsider Vollen fra dvalen - og en hvitkledd spiller går i bakken som en fyrstikk. Straffe. 

81 min: Vollen reduserer på straffe. 

Og nå har gjestene blod på tann. Et par store sjanser blir stoppet av eminente Simen Brualøkken - som står som en panter bakerst i kassa. 

87 min: Fansen roper på Michael Nielsen. 

91 min: Fansen får se Michael Nielsen. 

Vollen får en ny gigasjanse på overtid, men igjen er Brua der. 

Michael spiller så gjennom Stian Rasch, som har strake veien til buret. Men - kula vil ikke inn - og Nielsen er skuffet over at han ikke får assist. 

PIP!

SEIER! 

Fortjent, sådan. 

På tribunen roper et par (trolig heggedølinger): - Rykker ned, rykker ned, rykker ned. 

Vi håper Vollen blir i 4.divisjon. For StikkaLigaens skyld. Men: Det er fortsatt like deilig. To strake seire mot gutta fra Arnestad. 

Hovering frem til tidligst våren 2019. Nesa i været på butikk, cafe og i sosiale kretser. Det er det ingen som kan ta fra oss. Nå mangler det bare at vi tar skalpen på Holmen også, så har vi skutt ned alle de lokale skyteskivene i år. 

Nå skal vi suge på denne over sommeren - og lade opp til Årvoll første uka i august. 

Vi takker publikum (og Erik Hovdahl for flott ekstrapremie - en DAB-radio som Simen Brualøkken fikk med seg hjem - inkludert en middag for to). Det hører også med til historien at Mosveen dro med seg samme middag i dag. Vi er rause etter seier mot Vollen. Spesielt når det ble en slags dobbeltkåring av BB i dag. 

Sånn er det. 

Nyt sommeren i Heggedal - så er vi tilbake med mer fyldig dekning rundt a-laget i august. Og husk: Fortsett å støtte opp rundt a-laget. Det betyr mye. 

Heggedal-Vollen 3-1 (1-0)

Gjellum: 231 tilskuere 

Mål: Mosveen, Rasch, Irgens


Foto: Arild Haug Kaarmo


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.