Rumpeldunk

Postet av Gui Sportsklubb den 5. Jun 2018


Etter tre kamper uten seier, var det på tide å snu kjerringa for a-laget til Heggedal. For endelig var den her igjen. Tirsdagskvelden. Ukens høydepunkt for gutter og menn i alderen 18-70+. Kampdag i StikkaLigaen. Bortetur til Tørteberg Kunstgress. 

Vertskap: Frigg 2. 

Forventningene. Skulle den leie trenden snu i dag? Skulle den ene treningen forrige torsdag være nok til å snu den litt labre perioden vi har vært inne i? 

Klokken er 19.15 i det de fleste tusler inn i Friggs garderobe. Men det er ikke fotballkampen gutta er opptatt av. Det er nemlig det som skjer på gresset utenfor garderoben som fanger interessen. Det er nemlig trening for Friggs rumpeldunk-lag. Rumpeldunk. - Ikke greit, kommenterer Gunde i det vi forsvinner inn i garderoben. For hva er egentlig denne sære idretten hvor folk hopper og prøver å kaste en ball inn i et hull? 

Vi må google. Og det har ikke gått upåaktet hen hos noen av de noe forsinkede Heggedalsgutta som en etter en entre garderoben med samme kommentar: 

- Hva faen er det som skjer på utsiden her? 

- Har dere sett hva de driver med, eller? 

- Gåkke an. 

Etter et kjapt søk på Google.no, finner vi raskt ut av spillet grunnregler og terminologi. Latteren sitter løst. Kommentarene er verdt et kampreferat i seg selv. 

Til slutt får hovedtrener Terje Småhaug omsider rettet fokuset inn mot kamp. Småhaug tripper som vanlig rundt seg selv i minuttene før team talken - og planen er klar: Vi skal ha med oss alle poengene hjem fra Oslo. 

Laget som entrer den tørre matta på Tørteberg kunstgress: Brualøkken, Kristoffersen, Arneberg, Gundersen, Røisland, Irgens, Lunde, Bøe, Mosveen, Tømmernes og Rasch. 

Benken bestod av: Nielsen, Evans, Berglund og etterhvert også Hellman, Helseth, Strand og Bendixen (beklager om noen er glemt), som alle hadde tatt turen for å se gutta vinne, til tross for skader i de fleste kroppsdeler. 

Noe forsinket blåses kampen i gang grunnet overtid i Frigg G13 sin match mot Haslum. 

1 min: Espen Røisland blir tatt kraftig i en duell, men dommeren vinker spillet videre. Dommeren fra den forrige kampen, er den som roper høyest på frispark, men han er ferdig med dagens aktiviteter, og venter bare på første trikk hjem. 

Det skjer mye det første minuttet på Heggedals benk. 

- Sesongens beste benk, konkluderer Michael Nielsen. 

- Stian (Rasch red.anm) kommer til å blåse kula over Barcode Majorstua når han er sliten, forteller Paal "Matris" Røisland, som er i meget godt slag i aften. 

- Dommern er fra Frigg, fortsetter nevnte Paal. 

- De har landets mest usexy drakter. Også Paal. 

- Eldgammal klubb, og draktene er fæle. Paal gir seg ikke. 

3 min: Rasch vender visstnok frekt av en Frigg-gutt, før avslutningen går like over. Webredaksjonen og deler av høyre benk, var mest opptatt av å diskutere Nigerias VM-drakt. 

4 min: Corner til Heggedal. Ballen havner etter hvert hos Ulrik Arneberg, som prøver seg på en slags dragning. Det ser ikke særlig vakkert ut, men Ulrik roter ballen i mål - og jubler som bare forsvarsspillere kan. 1-0. God start. 

9 min: Paal er skeptisk til at vi klarer holde dette tempoet i nitti. 

10 min: Espen Røisland spiller i kveld uten nummer på drakta, da hans egen drakt hadde blitt liggende igjen i en bag de(n) siste uken(e) 

12 min: Paal drar gode historier fra tidligere i karrieren. 

21 min: Vertene har våknet, og er farlige på en corner. 

22 min: Frigg får annullert en scoring grunnet offside. 

Her innser samtidig Joel Berglund at "Ryskkylan" har entret Oslo. Det er visstnok alltid fra Russland at kulda kommer, hevder han. 

26 min: Jan ser kvikk ut for anledningen. - Det skyldes nok den ene treningen han har hatt siden sist, høres det fra benken. 

27 min: Paal mener at regelen om at det er lov å heade tilbake til keeper er utdatert. 

29 min: - Frigg-keeperen må være sunnmøring, meldes det fra benken. 

30 min: Gunde fyrer av fra førti meter. 

33 min: Mosveen avslutter fra skrått hold. Nærmere innkast enn mål. Minner mye om Nick Rios Haugens enorme soloraid på Lillehammer Cup i 2000, da han driblet av hele motstanderlaget, men avsluttet til innkast. 

37-42 min: Joel Berglund skal kjøpe seg ny barnevogn til den kommende Montenegro-ferien. Det diskuteres høylydt hvorvidt det skal investeres i en ny vogn, eller om en brukt holder til reisen. 

43 min: Michael Nielsen har fått nok av vognpratet, og ber benken fokusere på kampen. 

44 min: En tilskuer blir observert oppe på en container utenfor Chateau Nøff. - Ser ut som han har spist litt for mye chili ramen i dag, kommenterer småbarnspappaen Joel Berglund. 

Så er det pause - og "Nærmest Krysset" venter. Her vinner Michael Nielsen suverent, mens Joel Berglund får "Boti Goa-Award" etter å ha blåst ni-ti baller over mål, uten å ha truffet innafor ramma en eneste gang. 

Matris Paal tusler hjemover. - Må hente dattera. 

47 min: De tjue tilskuerne på Tørteberg har knapt satt seg når hjemmelaget er farlig nære. Heldigvis står det en førtiåring fra Dovre bakerst hos gjestene fra 1389, og som en silkemyk panter er han der, Simen Brualøkken. 

54 min: Sjansebonanza for gjestene. Først Røis, så Rasch, men ballen vil ikke inn. Robin Evans har reist seg fra bakre benk - og han kommenterer nå kampen live for Heggedals benk. 

55 min: Annullert HIL-mål. Offside. 

65 min: Thomas Strand, som la opp nylig, men som fortsatt sitter på Heggedals benk i sylfrekke lakksko og moderne skjorte, mener Stian Rasch ligner på Ray Donovan. 

66 min: Røis blir sakset ned av Friggs illsinte spiss, som allerede har gult kort. Det hele ender med at Røis får gult, mens Friggs spiss slipper unna. Dagens klareste kort, til feil mann. 

Det hører også med i dette referatet at Strand, som fortsatt har "lagt opp" får tilsnakk av linjemannen etter ville protester på nevnte ovennevnte takling. Tilskuer advart, der altså. 

67 min: Irgens slår et nydelig innlegg fra høyre, og Rasch er nære å doble ledelsen. 

76 min: Er det Kim Holmen som bekler Friggs venstreback? 

78 min: Heggedal skal bytte, men linjemannen hører ikke at vi roper. - Irriterende dårlig hørsel på han der, roper Joel Berglund, og dikterer at det skal med i referatet. 

83 min: Robin Hellman, som har vært sporty og syklet fra Grünerløkka med hip bysykkel, må bort og bytte sykkel, da han kun kan låne den i 45 minutter. Hellman finner seg raskt en ny, men innen det har skjedd, har Stian Rasch doblet med et herlig frekt langskudd som ingen så, da vi var mest opptatt av sykkelen til Hellman. 2-0, der altså. 

85 min: Mosveen brenner en megasjanse etter lekkert forspill av Jan. 

87 min: Røisland smeller den i metallet. 

91 min: Lunde lander forkjært på armen, og tar telling. - Det blir poppulært i heimen nå, kontrer Strand, som forble å HILs benk resten av kampen. 

Det gikk heldigvis bra med Lunde. 

94 min: "Skönt at vara på planen igjen, roper Joel Berglund" etter et strålende innhopp siste kvarteret. 

95 min: Andreas Kristoffersen tar et langt drag og setter inn kveldens takling på Frigg 2s kaptein, som protesterer vilt. Taklingen oste klasse, og Frigg-spilleren fikk skrubbsår på albuen. 

Slutt. Dommeren blåser av. Vi tar med oss en herlig seier hjem til Heggedal. 

- Nå får Terje arbeidsro, kommenterer Robin Hellman, med glimt i øyet, før han trolig satte seg på en ny bysykkel og syklet hjemover til Løkka. 

For det var en lettelse som trengte seg på i kveld. Stemningen, de dårlige vitsene etter kamp, og alt var bare godt. 2-0. Clean sheet. Brualøkken og resten strålte. Ulrik Arneberg brukte opp alt som var av plaster i medisinbagen i løpet av kampen, og kjøreturen hjem i Irgens flyvende Tesla fortonet seg på en meget god måte, med gode historier fra tidligere treningsleirer til Danmark (de egner seg ikke på trykk). Vi noterte oss også at Joel Berglunds blåe Tesla-bil automatisk svingte av ved Texburgeren på Skøyen. 

Deilig!

Frigg 2-Heggedal 0-2 (0-1)

Tørteberg kunstfilt: 20 tilskuere

Mål: Ulrik (!), Rasch

Da er det bare å stålsette seg for to deilige hjemmekamper før ferien. Lokaloppgjør. Forhåpentligvis utsolgt Gjellum - og god stemning. Lommedalen om en uke, før vi tar i mot Vollen på Gjellum før fotballferien slår inn. 

Vel møtt til begge kamper!

PS: Klokken er 23.53 - referatet måtte ut i kveld. Vi beklager eventuelle skrivefeil og svak grammatikk. 


Takk for at du leste dette referatet. Men: Hva var det Frigg tenkte med da de plasserte et Miss Universe-bånd på tvers av drakten? 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.