Uti vår hage

Postet av Gui Sportsklubb den 23. Mai 2018

Oslos tak, Grefsen, var arenaen for a-lagets åttende serierunde tirsdag kveld. 

Motstanderen var Kjelsås 2. 

Grefsen kunstgress. Et flott breddeanlegg plantet mitt i et nabolag med hekker, trær og terrasser et sleivspark unna. 

Tredjeplass mot fjerdeplass. I en meget jevn StikkaLiga, hvor alle slår alle. 

Stemningen var som vanlig god i den trange og lille bortegarderoben bli ble velsignet med. 

Vitser, 17.mai-historier, gamle historier vi har hørt før og mangel på enten strømper eller shorts i riktig farge. 

En helt vanlig tirsdag kveld i en helt vanlig 4.divisjonsgarderobe. 

Og coach Småhaug er som vanlig positiv i inngangen til kampen. - Flotte rammer, bra bane i dag, dette kan vi ta, til tross for manglende treninger i det siste. 

For vi har slitt de siste ukene med å få til nok treninger. Det er realiteten. 

Men vi var gode i troen på at vi skulle fortsette den relativt gode sesongstarten, med en ny trepoenger på Oslos tak, Grefsen kunstgress. 

Følgende elleve startet: Brualøkken, Engesvik, Arneberg, Strand, Mosveen, Lunde, Hellman, Bøe, Røisland, Tømmernes, Heimisson. 

På benken satt: Gundersen, Kristoffersen, Irgens, Nielsen, Bendixen og Rasch, sistnevnte i meget godt slag, med lynrappe kommentarer, gamle historier fra karrieren i Strømmen og Mjøndalen. 

Matris Paal var også tilbake i godt, gammelt slag, etter forrige ukes sykdom. Det gleder en webredaksjon. 

Alt var egentlig som det pleier - selv på oppvarmingen! 


Med visse unntak: For som dere skimter i bakgrunnen av bildet over: Husene lå tett opp mot banen - noe det brune huset til venstre i bildet skulle merke, da reservebenken tok en tidlig "Nærmest Krysset-øvelse". 

Først ut er Sindre Bendixen, som på første forsøk legger kula rett opp på altanen til naboen, via både vegger og vindu. 

Og ballen smeller flere ganger over "sikkerhetsnettet" på Grefsen kunstgress. 

Så er det dags for avspark. 

20 sekunder: - Typisk Kjelsås å slå langt, kommenterer matris Paal, som husker tilbake til nittitallet da Kjelsås 1 var i 1.divisjon, kun basert på lange baller, visstnok. 

40 sekunder: - Dette er så klassisk Kjelsås, kommenterer Paal igjen, etter to strake langballer som begge kom ned med snø før minuttet var spilt. 

6 min: Atli lader børsa, og fyrer avgårde en rakett, som dagens Kjelsås 2-målvakt slår til corner. 

7 min: Den påfølgende corneren blir ikke store greiene, før ballen etter hvert havner hos Strand, som skyver den videre til Lunde. Lunde fyrer av fra 15-16 meter, og ballen ligger i nota. God start. 1-0 til gutta fra 1389. 

9 min: Vi er friske i innledningen, og denne gangen er det Fantasykongen Espen Røisland som er nære å doble. Dessverre er Kjelsås-keeperen med på notene denne gangen. 

11 min: Hjemmelaget har våknet, og satt i gang midtbanemotoren sin. Selvsagt en førstelagsspiller (kilde: Stian Rasch) - og blåtrøyene utlikner etter elleve minutter. 

21 min: - Jeg burde hatt med sovepose i kveld, kommenterer Paal, som fortsetter med å fortelle at han skal i en begravelse i morra, og at han egentlig bare kunne overnattet et eller annet sted rundt banen. 

25 min: Engesvik viser Maicon-tendenser nedover høyreflanken, og runder både en og to Oslo-gutter før han omsider får slått kula inn foran mål. Der venter Jan, som sender ballen opp i nærmeste furu. 

33 min: Rasch hyller linjemannen som tar et frekt 40-metersløp for å påpeke at innkastet skal taes ti centimetere tilbake. 

34 min: Atli er kvikk, og får en ny stor sjanse, som dessverre går like utenfor. 

Resten av omgangen bølger frem og tilbake, men det ebber ut i 1-1 etter de første 45 minuttene. 

43 min: Paal har sett nok, og setter seg i bilen hjem for å stryke skjorta til i morgen. Det skal i ettertid vise seg at han burde ha blitt. 

I pausen er det som vanlig duket for "Nærmest Krysset", men det blir fort forstyrret av en Astana-syklist som har funnet veien opp bakken til Grefsen. Det viser seg å være juniortrener og Heggedal 2-kjempe Anders Helseth, som har syklet opp for å heie frem laget i sitt hjerte. Vi blir mer opptatt av å prate om livet, Heggedal 2 og diverse andre ting, før andre omgang blåses i gang igjen. (Det var trolig Sindre Bendixen som vant). 

52 min: Kjelsås 2 kontrer inn 2-1. - Vi er best når vi ligger under, meldes det fra benken. 

55 min: Snytt for soleklar straffe, da en Kjelsås-gutt handser innafor sekstenmeteren. Dagens noe slappe kampleder, gjør ingenting. Noe han gjorde sjeldent i denne kampen, for øvrig. 

63 min: Ny kontring fra hjemmelagets side. Ny scoring. 3-1. Vi henger i taua. Dette går på ræva. 

65 min: Brualøkken slår ballen ut kort. Ingen med grønne drakter plukker opp. Det gjør Kjelsås-guttene, og StikkaLigaens enkleste gåll er et faktum. 4-1. 

67 min: 5-1. 

68 min: Sindre Bendixen, som har kommet inn, blir grisetaklet av en Kjelsås-gutt, som for øvrig presterer å hånflire av situasjonen i ettertid. Ufint, #26. Bendixen avsluttet kvelden med ballongankel og ispose. Dommeren gir kun gult - og det protesteres greit fra bortebenken nå. 

80 min: Atli utvist. To gule. 

82 min: Kjelsås scorer. - Vi er ikke gode nok i det hele tatt, konkluderer Ulrik. 

Slutt. 

En flau andre omgang. Det er lite annet å si. 1-6-tap og en fryktelig lang tur hjem. 

I garderoben er stemningen ganske middels. 

Det er bare å glemme denne. Trene. Sale hesten og måke til mot Skeid 2 på Gjellum om under en uke. 

Punktum. Finale. 


Kjelsås 2-Heggedal 6-1 (1-1)

Grefsen kunstgress: 15 tilskuere

Mål: Lunde 


Hadde bare Paal blitt...


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.