Blø for hooden!

Postet av Gui Sportsklubb den 8. Mai 2018


OPPDATERT:

Alle kamper har sin egen fortelling. Sitt eget liv. Sin egen dramaturgi og sitt eget manuskript. 

Kveldens match på Gjellum kunne vært manuset til en ok Hollywood-film. Hvor heltene er nede for telling, men reiser seg. Hvor en møter veggen, men står opp. Hvor sceneskiftene er dramatiske, og spenningen får publikum på den kalde murtribunen til å reise seg fra setene. 

Dagens kamp var slik. 

Det er synd ikke Budstikka var her med sitt filmcrew. Men de som var der: De fikk se et hjemmelag som aldri la seg. Som kjempet til blodsmaken stod ut av kjeften, krampa smalt som 17.mai-salutten i Heggedalsbakken. 

Vi skrur tiden tilbake til 19.15. Oppmøte i a-lagsgarderoben. Et jævla surt tap mot Årvoll sist uke, med like sure bein, skulle revansjeres. Motstander: Serielederen fra Oslo, Christiania Ballklubb. 

Ledet an av landets beste fotballmagasins redaktør (Josimar). En jovial type, denne Frode Lia, som allerede pre match gir kreditt til de vakre omgivelsene som omfavner vår elskede hjemmebane, Gjellum. 

Slike tilbakemeldinger varmer selvsagt en bygdekjær webredaksjon med solid fotfeste i 1389. 

Coach Småhaug er tydelig i garderoben i dag. Vi slurvet med forberedelsene sist. Vi skal ikke slurve i dag. God oppvarming. Gode forberedelser. På fra start. 

Følgende elleve fikk tillit fra start: Brualøkken, Lunde, Arneberg, Berglund, Strand, Røisland, Hellman, Heimisson, Rasch, Bøe, Tømmernes. 

Benken ble fylt opp av følgende gjeng: Abbas, Irgens, Kristoffersen, Mosveen, Nielsen, Gundersen. 

Avspark. 

1 min: Gunde kritiserer halve benken som har valgt solbriller i moderne stilarter på benken. To par Ray Bans og et par fra HM. - Gåkke an. 


8 min: Det diskuteres hvorvidt Mads Hansen hadde passet inn i Heggedal. Benken er delt. - Han hadde forsterket laget. - Hvor skulle han spilt? 

Vi lar den ligge. 

For det er to heltente lag som møtes på Gjellum denne vakre vårkvelden. Et hjemmelag på jakt etter revansje. Et bortelag med fotrappe spillere. Trolig noe av det mest fotrappe vi har møtt. Og det fremkommer tidlig hvorfor gutta fra Oslo leder serien. 

Men vertskapets iboende sug etter revansj, blir gjeldene snart. 

11 min: Bøe måker inn 1-0 etter noe rot i gjestenes felt. Glimrende start. Det jubles vilt. 

Men Christiania har flere gir i motoren, og blåtrøyene girer voldsomt opp etter vår scoring. Og de er fryktelig nære en utlikning minutter etter, men ballen leker seg bortover tverrliggeren. 

18 min: Så holder vi ikke ut trøkket fra Oslo-gutta mer. 1-1. 

Gjestene er nære ledelse like etter, men denne gangen varter Brualøkken opp med en strålende redning. 

33 min: Atli med et fantastisk raid på høyre kant. Leker ballen inn i feltet, men dessverre er avslutningen til Rasch av samme kvalitet. 

35 min: Det lukter god gammeldags sigg bak hjemmebenken. Matris Paal Røisland er den skyldige. - Hadde så jævlige nerver, var den blide matrisens unnskyldning, før han bestemt hevder dette dreier seg om snus. Busted!

37 min: Gjestene på ny visitt. Brualøkken fister over. 

43 min: Gjestenes trener, Josimar-redaktøren, blir sendt på tribunen av uvisse grunner. I ettertid fremkommer det fra Oslo-lagets Twitter-konto @cbkfotball at det dreier seg om unger som ikke vil legge seg, noe som har ført til trenerens vrede via mobiltelefon. Vi er litt usikre på om vi kjøper den. 
44 min: Mosveen, som har kommet inn for en skadet Joel Berglund,  tar et saltokast foran bortelagets engasjerte supportere. Mosveen høster stor begeistring, og vi er sikre på at Mosveen er skuffet over at Budstikka eller andre medier fikk med seg det. 

Pause: 1-1. I pausen er det Kristoffersen som er "Nærmest Krysset". Gunder vinner visstnok Gris. 

47 min: Sola har endelig lagt seg bak Vardåsen. Vi ønsker derimot myggen velkommen tilbake på Gjellum. Et gledelig gjensyn. 

48 min: Christiania lurer Mosveen med et par lekre finter i vår sekstenmeter. - Det er lite sennep igjen i flaska nå, meldes det fra Robin Evans på bakre benk. 


50 min: Ulrik dribler av to Christiania-gutter i forsvar. Det ser meget pent ut. 

55 min: Joel Berglund er tilbake på benken etter skaden, og den sindige svensken slapp legevakten i dag. - Jeg har jo direktelinje nå, melder han tørt. 
59 min: Etter en fantastisk start på omgangen, med to aggressive lag som vil spille ball, er Robin Hellman uheldig og drar på seg dagens andre. Et kort selv bortelaget mente var horribelt. Legg også til at blåtrøyene fikk straffe de satte inn, og vips så det fryktelig tungt ut for gutta fra 1389. 1-2. 

Herifra og ut er det ampert, vilt, vakkert og vått. Villdyret våkner. Med HIL-logoen på kassa, bretter samtlige ti HIL-gutter opp ermene og blør for drakta. Det løpes, takles, presses og smelles. Vi får et par halvsjanser, men ballen vil ikke i mål. 

70 min: Christiania får en mann utvist. (Dette fikk faktisk ikke webredaksjonen med seg før klokken var 23.53 og referatet allerede publisert). Vi beklager! 

Ti min igjen. Det justeres fra benk. 

Vi får en gigasjanse, men Christiania-keeperen, viser at han var verdig en plass i NRKs suksesserie "Nummer Èn" for et par år siden. Mentor Frode Grodås ville vært stolt av den dobbeltredningen som ender med corner til hjemmelaget. 

83 min: Strand slår corner som David Beckham i glansdagene. Atli ofrer liv og lemmer og stusser ballen bakover til Ulrik, gutten som av "eksperter" er vaksinert mot å score. Høyest. Lengst. Hardest. Et perfekt treff av Strand. På en panne som styrer kula i gållen. 2-2. Vi jubler. Hardt og lenge. Men innser at det forsatt er lenge igjen, og vi vet alle at vi har hentet opp og sluppet inn igjen tidligere. 

Men det skjer ikke. Sulten. Lysten. Alt. Etter en medioker uke forrige uke med ett poeng på to kamper er det et HIL-villdyr som regjerer der ute. 

Vi jager på. Alle ti.  

87 min: Atli Heimisson, servitøren og krigeren, banker inn 3-2 kontant. Vel fortjent etter herlig kriging i andre omgang. 

Vi har snudd det på Gjellum. Vi har snudd det på Gjellum. Atli Heimisson. Det er så vakkert. Det er så deilig. Stadion jubler. Benken tar fullstendig av. Men vi vet fortsatt at det er mye fotball igjen, med tre minutter på uret. 

Gjestene har resignert. De har ikke mer å komme med. Vi maler på. Maler over slitne Oslo-gutter. 

92 min: En deilig utløsning, et cocktailbær på kaka. Jan Tømmernes får etter mye om og men satt kula i nettet. En deilig gåll. Spikeren i en kiste vi for en halvtime siden trodde var lukket. Men vi åpnet den. Kom oss ut. Snudde det.  

(87 min-92 min: Det er mulig det er noen feil faktaopplysninger her, men det ble nesten for mye for webred på slutten der). 

Slutt: Dommeren blåser av en ellevill andre omgang. Dette var bedre enn 0-3 til 4-3-seier over Sagene i fjor på syv minutter. Laget stod opp. Gutta kriget til siste sekund. Viste hva som bor i dette laget. 

Martin Scorsese kunne ikke regissert dette bedre. Det jubles, omfavnes som vi har vunnet Eliteserien. Det gratuleres av motstanderne. Det kjeftes litt på dommeren fra begge lag. Dette er jo tross alt 4.divisjon. Vi har slått serielederen. Og vi får creds av motstanderne som mener vi er det beste de har møtt i år. 

Creds tilbake. Soleklart det beste laget vi har møtt i år. Hadde vi bare hatt litt mer enn 48 timer å komme oss på før Årvoll-kampen. 

Jaja, sånn er #Stikkaligaen. Jevnt. Tett. Og i dag var det tre velsmakende poeng som endte i hjemmegarderoben. 

Som Blakern ville gjort det: En liten pils post-match. Det er lov i aften. 

Allerede neste tirsdag er det duket for ny storkamp. Lokaloppgjør og tv-sendt match på Budstikka.no. 

Vi håper bygdas publikum kjenner sin besøkelsestid. Vi håper på 300 tilskuere og bra trøkk i kiosken. 

For vi blør for hooden - uke inn - uke ut. 

Heggedal-Christiania Ballklubb 4-2 (1-1)

Gjellum: 89 tilskuere

Mål: Bøe, Atli, Jan, Arneberg (!)

Takk til Christiania for matchen. Et morsomt lag som kommer til å være  med helt i toppen. 

Og takk for at du leste dette referatet. 

Punktum. 

Roen har senket seg i 1389. Poengene ble igjen på Gjellum. Alle hjerter gleder seg. 

PS: Vi gratulerer Ulrik Arneberg som dagens Quality Hotel Leangkollen-gutt. Middag for to som gevinst. 

Amen. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.