Festfotball i hjemmepremieren

Postet av Gui Sportsklubb den 24. Apr 2018


Etter en lang vinter, en utsatt hjemmekamp og mye snø som skulle tine, var det ENDELIG duket for hjemmepremiere for a-laget. 

Det er noe særegent over første hjemmekamp. De trygge omgivelsene, den slitte Gjellum-matta, kiosken, garderoben, den sure vinden fra Vollen (i dag var den ekstra kjølig) og det noe utfordrende lyset over Vardåsen i første omgang. 

Hjemme. 

Endelig. 

Og stemningen i garderoben pre match var som vanlig god. Så god at venstrevingen Espen "Fantasykongen" Røisland hadde ilt til Gjellum uten det nødvendige utstyret. Det ble en kjapp biltur hjem og plukke opp gullstøvlene for kjekkasen fra Vettre. Det var godt vi ikke møtte Fjellstrand borte. 

Ellers var stemningen som den pleier å være. Troppen ser større ut enn den gjorde for en måneds tid siden, og Terje Småhaug tripper rundt i garderoben som han alltid gjør før kamp. 

Følgende elleve fikk tillit i hjemmepremieren: Brualøkken, Mosveen, Arneberg, Berglund, Strand, Abbas, Rasch, Bøe, Røisland, Tømmernes, Heimisson. 

På den fyldige benken satt: Nielsen, Irgens, Fossum, Evans, Gundersen, Bendixen, Hellman. 

Speaker Joachim Karlsen var på plass, og "Min Hood" gjallet ut fra stadionanlegget. 

- Det er faen ikke mange 4.divisjonslag som har speaker på kampene, kommenterte nyansatt matriss Paal Røisland da dommeren blåste i fløyta. 

4 min: Jan brenner en gigasjanse. 

9 min: Jan brenner en ny mulighet. 

(Det skal legges til at Jan Tømmernes i disse dager har pappaperm, og gutten er angivelig i ammetåka, i følge sikre kilder på benkens venstre side i aften). 

11 min: Det fremkommer at Michael Nielsen har litauske og danske aner, og samtaleemnet på benken ender av en eller annen grunn da på hvor mange kjente latviske fotballspillere vi kan. Disse ble nevnt av webredaksjonen og Petter Lunde: Marian Pahars, Maris Verpakovskis, Kolinko, Stolcers. 

22 min: Røas laveste rager høyest og header ballen like utenfor Simen Brualøkkens gåll. 

25 min: Og DER våkner gutten fra ammedvalen. Servitør Heimisson ekspederer - Jan omsetter. 1-0. Alle gode ting er tre (eller fire). 

28 min: Vi ruller opp igjen og Jan er nære å øke ledelsen. - Ammetåka, kommenteres det igjen fra benken. 

38 min: Simen Brualøkken, målvakten vår, har fått seg en egen fanklubb bak mål som heier på pappa. 


41 min: - Hallo pappa, ropes det bak Brualøkkens gåll. Benken jubler. - Det er det tryggeste stedet å sitte på Gjellum i dag, smeller det fra Michael Nielsen. 

Pause: Vi kunne nok ledet med flere mål, men 1-0 er også en ledelse. I pausen er det rekordstor oppslutning rundt "Nærmest Krysset" og flere kjente heggedølinger deltar. Blant annet Espen Antonsen og Jarle Nilsen. To gamle HIL-helter. 

Men det er Robin Evans som vinner. Soleklart foran Irgens. Antonsen får en hederlig tredjeplass for deltakelsen. 

47 min: De ca 87 tilskuerne som hadde funnet seg en plass på Gjellum denne tirsdagskvelden har knapt rukket å sette vaffelen i vrangstupen før Jan Tømmernes serverer Atli på bakre. Atli er sikker som banken, og vi har doblet. 

49 min: Speaker har knapt rukket å annonsere scoringen, før Stian Rasch har vært på ferde med sine kvikke ben. Om Siam Sushi trenger ny servitør, kan de ringe Atli Heimisson - for målsniken serverer, og Rasch avslutter. 3-0. Det bannes på Røa-benken. 

- Akkurat som vi ble enige om i pausen, humrer Småhaug. 

61 min: Rasch vil ha mer. Rasch får tak i ballen på fjorten-femten meter og måker den i nota. 4-0. 

64 min: En Røa-guttunge får kjenne på smerten det er å treffe Joel Berglund i duell. Joel kommer i fart og dundrer gjennom gutten fra Røa som trolig kjenner det ennå. 

65 min: RØDT KORT til en Røa-gutt som meisler ned stakkars Sindre Bendixen som akkurat har kommet inn. Røa protesterer ellevilt, og drar på seg flere kort i samme slengen. Kortet var det lite å si på - og Vinny Jones ville trolig ikke klart å kopiere den. 

73 min: Kaptein Bøe har tatt på seg servitørhanskene. Foran mål står den hjemmeværende pappaen Jan, som denne gangen bruker pannebrasken. 5-0. 

84 min: Fossum vender opp en Røa-gutt som faller forkjært. Spillet går videre, og Hellman, tilbake fra en lei skade, plukker opp ballen og ruller inn kveldens sjette. 

85 min: Årets Fair Play-pris går til Atli som ryddig låner bort HIL-jakka si til den skadede Røa-spilleren. 

91 min: Ikke bare er han sterk på å selge hus. Alexander Fossum er en sleip snik foran kassa, og med en frekk hælflikk setter han inn 7-0 til gutta fra 1389 Heggedal. Assistert av Fredrik Bøe - og benken jubler som vi har gjort vår første gåll for kvelden. En deilig frekk scoring, fortjent, for Alex har vært nære flere ganger tidligere, endelig satt den. Vi gleder oss over den. En soleklar kandidat til årets mål, i følge flere "eksperter" på sidelinjen. 

93 min: Selve cocktailbæret på kaken er det Stian Rasch som får æren av å dandere. Mottar ballen feilvendt. Drar en Bergkamp-flikk og avslutter kontant i nota. 8-0. Hat-trick for andre match på rad. Gutten er brennheit. Dommer blåser av. 

8-0. 

Takk for kaffen. 

Heggedal-Røa 8-0 (1-0)

Gjellum Stadion: 87 tilskuere inkludert han ene som holdt på i hagen på oversiden

Mål: Stian Rasch (3), Jan Tømmernes (2), Hellman, Fossum, Atli

Vi gratulerer for øvrig Stian Rasch som dagens "Leangkollen-gutt". Tremålsscoreren stikker dermed av med en søndagsmiddag for to på Leangkollen i nær fremtid. 

Og som en liten kuriosa: I kveld tikket følgende melding inn fra en supporter som ønsket Stian Rasch drakt. G-Sport er stedet! 

Takk for at du leste dette referatet. Vi er tilbake allerede neste tirsdag med mer fyldig dekning fra a-laget. Neste match er borte mot Hasle/Løren tirsdag, før vi allerede TORSDAG 3.mai ønsker Årvoll velkommen til Gjellum. Da håper vi på minst like mange heggedølinger på kamp. Været var surt, men spillet varmet. Heggedal-Årvoll blir en rysare fra første spark på ballen. Vi håper hele Heggedal stiller på match. Det blir speaker, kiosk og vi garanterer flere mål. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.