Herjet med Askers rekrutter

Postet av Gui Sportsklubb den 17. Apr 2018Det ble en målrik og festlig kveld sett med grønne øyne tirsdag kveld da a-laget tok den korte turen til Føyka for årets andre seriekamp. 

Motstander: Asker 2. Rekruttlaget. Et ungt sådan - noe grunnet a-lagets cupkamp onsdag. 

Men unggutta var breiale nok de: - De (Heggedal) er ræva med ballen i beina, ble kommentert tidlig i første omgang. Ungt pågangsmot. Noe naivt meldt, kanskje. For gutta fra 1389 valset over sebrastripene gjennom store deler av den Budstikka.no-sendte matchen. 

Følgende elleve fikk tillit fra start: Follestad, Mosveen, Berglund, Arneberg, Strand, Abbas, Rasch, Bøe, Røisland, Tømmernes, Heimisson. 

Benken: Vegel, Irgens, Nielsen, Evans, Gundersen, Bendixen. 

Sterk ellever. Sterk benk. Og god kaffe i garderoben før match. Det takker vi for. 

Vi gleder oss samtidig over comebacket til Erik Follestad Johansen, som endelig er tilbake etter en lang hockeysesong og null treninger før dagens match. Det var lite som tilsa at hockeyeksperten hadde trent minimalt i vinter. 

2 min: Ulrik slår en utsøkt pasning på tvers. Var det på hel volley? Ballen treffer Røis, men linjemannen vinker med flagget. Fra benken meldes det om målpoeng for pasningen. 

4 min: HIL-gutta er kvikke i innledningen. Rasch er på farten. Tester keeper, men målet uteblir enn så lenge. 

9 min: Jan Tømmernes drar en vill finte på en Asker-junior som nesten havner inn i hjemmelagets garderobe. 

11 min: Asker 2 ruller opp. Kvikke til bens. Bakerst står Follestad. Follestad er på jobb - som han har vært i TV2s hockeystudio i hele vinter. Gjestenes benk jubler. 

15 min: Så smeller det endelig. Et deilig angrep. Atli med ball. Videre til Bøe (dette kommer dere til å lese ofte i år), før Rasch setter inn dagens første. 

18 min: Spektakulære mål i fleng - og denne gangen er det a-lagets mest pr-kåte som setter i gang med et saltoinnkast. Mosveen kaster fra egen banehalvdel. Hovmester Heimisson snapper opp og serverer Fantasykongen Espen Røisland som kommer på et dypt løp. Røisland hamrer kula i nettet og vi har doblet på Føyka. En deilig gåll. 

24 min: Juniortrener Anders Helseth rapporterer via sms til webredaksjonen at Budstikkas grafikk viser Vollen sin logo. Assisterende lagleder, Daniel Øverbye, iler opp til presserommet for å irettesette Budstikkas grafikkansvarlig. 

25 min: Klabb og babb før Jan Tømmernes dundrer inn 3-0. 

28 min: Er det heggedøling med stor H Espen Antonsen vi observerer på G-feltet iført blå shorts? Etter lengre diskusjon, meldes det at vedkommendes volum ikke tilsier at det kan ha vært en av bygdas store sønner. 

30 min: Hovmesteren fra sagaøya, Atli Heimisson, nikker ballen ned til Rasch som øker til 4-0. 

38 min: Innøvd frisparkvariant. Røisland slår kort. Rasch fullfører hat-tricket. 5-0. Det er mye som tyder på at dette skal gå veien for Heggedal i kveld. 

41 min: Det er en relativt stille dag for forsvarsfireren. Men når endelig Asker 2 kommer på en visitt, skal lagets svenske tanks, Joel Berglund vise frem grunnteknikken. Den sitter ikke helt, og Berglund forærer nesten Asker en god sjanse. Fra benken får han beskjed om å roe seg ned. 

43 min: Kaptein og nybakt far, Fredrik Bøes håndbevegelser, trekker paralleller til Ståle Salvatore Solbakkens finslepne teknikk tilbake i glansdagene. Dette meldes fra andre rad på benken. 

44 min: Det spekuleres i om HIL-legende og veteran Zishan Abbas kunne vært mer enn bare faren til et par av Askers ungkalver. 

Pause: "Nærmest Krysset" vinnes av Michael Nielsen. Nielsen tar også andreplassen i samme konkurranse. 

47 min: Coach Småhaug har mistet trenerjakka. 

52 min: Atli snapper opp kula på tjue meter og sender avgårde en ball som Asker-keeperen er litt uheldig med. 6-0. 

74 min: Askers unggutter er inne i en god treminuttersperiode. I løpet av denne perioden, tester de Folle en gang - men Folle er på vakt, til tross for at den tidligere backkjempen trolig har blitt kold i løpet av kampens første 74 minutter. 

77 min: Cocktailbæret i kampen anrettes av den hjemvendte sønn Sindre Bendixen som fra høyre kant slår et nydelig legg foran kassa. Der dukker målsnik Jan Tømmernes opp med en spektakulær stupheading og PANG så står det 7-0 i favør de grønnkledde. 

Flere mål blir det ikke, og vi reiser fra Føyka med tre poeng i bagasjen, clean sheet, en benk hvor samtlige fikk spille med unntak av femtekeeper og webredaksjon, samt Evans, som sparte seg til trening med Heggedal 2 i morgen. 

Vår blide svenske tanks oppsummerte kampen på følgende vis: - En slik kamp behövde jag. Bara det at kunna støtta meg på Ulrik i nitti minutter, gjorde godt. Jag trenger et par sånna kamper før formen kommer skikkelig, avsluttet Berglund, før han gikk i dusjen. 

Førstkommende tirsdag er det endelig duket for hjemmepremieren på Gjellum. Vi ønsker vestkanfiffen fra Røa velkommen til landlige Heggedal. Ta med truger, spade og sitteunderlag. Møt opp og se gutta fra 1389 valse over ny motstand. 

Asker 2-Heggedal 0-7 (0-5)

Føyka stadion: 75 tilskuere

Mål: Rasch (3), Tømmernes (2), Røisland (1), Heimisson (1)

Vi takker Asker 2 for kampen og ønsker førstelaget lykke til mot Follo i cupens første runde i morgen. 

Sees på Gjellum om en uke!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.