- Deilig med revansje

Postet av Gui Sportsklubb den 3. Apr 2018Serieåpningen stod for døren. 3.april. Vollen borte. En kamp som for enkelte har pågått siden terminlista ble sluppet. Mentalt gjennom påskeuka. Lange netter med mange rare drømmer. Lagoppstillinger og scenarioer. 

Budstikka var der. Breddefotballsatsningens premiereshow. Foran et tilnærmet fullsatt Arnestad. LIVE på lokal-tv. 

Vollen-Heggedal. 

Hansa mot Heggedal. Vaaten mot Heggedal. Gamle HIL-gutter. Sultne VUL-gutter mot et Heggedal som har vært sterke på overgangsmarkedet i vinter. Vi har hentet fra øverste hylle. "De kommer til å gå ubeseiret gjennom ligaen". 

"Tosifra". 

"Opprykk 2018". 

Lett å melde det fra et breddefotballfaglig perspektiv. Men vi manglet et knippe gutter i dag vi også. Hellman, Lunde, Gundersen, Atli, Bendixen og Fossum (beklager om vi har glemt noen i farten). 

Tidlig på i dag. 18.45 presis. 18.47. Bøffen mangler. Abbas kjører. Nielsen plukkes opp. Ned til Vollen. Korteste borteturen i år. 

Sven venter. Arnestad uten Sven funker ikke. Sven er klar i VUL-jakka. Og Trond. Hansa lurer i bakgrunnen. Keen på å klå gamlelaget. 

Oppmøte i den velkjente garderoben. Døra er sparket inn. Musikken runger, men det er få som får med seg hva som spilles. 

Litt etter litt dukker de opp. Selvsagt ikke til angitt tid, men dette er 4.divisjon. Det er ingen lag som stiller hele troppen presis 19.15. 

Stillheten senker seg. Coach Småhaug annonserer årets første ellever: Brualøkken, Engesvik, Arneberg, Strand, Mosveen, Abbas, Bøe, Berglund, Røisland, Rasch, Tømmernes. 

Benken: Nielsen, Kristoffersen, Warland, Irgens, Evans. 

Så smeller det. 

6 min: Jan er nære på. Avslutter hardt fra skrått hold. VUL-keeperen redder. 

13 min: Bøe ruller opp. Jan header like utenfor. God start fra 1389-gutta. 

17 min: Straffe. Bøe blir felt. Straffen er klar. Røisland er kald. 1-0. 

27 min: Vollen bedre med. Deres tur til å få straffe. 1-1. 

Vertskapet kvikner til. 

Ut av intet skjer følgende. 

36 min: Freff Falch drar en Karel Poborsky-chip og smører kula vakkert i gållen. Vollen har snudd. Magen vrenger seg og følelsen av skuffelse brer seg. Hjemmebenken jubler. Forståelig nok. De leder. 

Pause: Robin Evans vinner "Nærmest Krysset" 

Nerver. 

Herifra og ut er det transetilstander. Vi får ikke helt tak på ting. Det smelles begge veier. Vollen er gjennom og blir snytt for et soleklart straffespark. Det skal de ha. De misset en der. 

73 min: Vollens franske import drar på seg sitt andre gule for dagen. Klønete - spesielt tatt i betraktning av det første gule var minst like dumt. Merde, tenkte de vel på VUL-benken. 

Kaos. Det meldes via Twitter som primærkilde av Vollens Christer har fått sitt andre gule. Intet annet skjer enn at denne Christer blir byttet ut ganske så rapido. 

Så våkner HIL-legende Zishan Abbas fra dvalen. Suser inn i Vollens boks. Blir dratt ned. Ny straffe. Uret sier 85.minutter. Er det straffespark? Er det straffespark? Ja, det er det. 

85 min: 2-2. Stian Rasch er kold som skjæra på tunet. Sender VUL-keeperen feil vei. Utlikning. Vi har blod på tann. Vi har VUL-gutta på felgen. HIL-toget har våknet og fått opp gassen. 

HIL-veteran Zishan Abbas er rappere enn på lenge. Vrikker seg forbi en Vollen-gutt og spiller Rasch på blank. Avslutningen er det Obos-klasse over. Minst. Vi har snudd på Arnestad. To kjappe og vekk me`n. 3-2. Det jubles. Danses. Klemmes og bannes. 

Bakerst har vi Ulrik. Kvalitet i alle ledd. Brualøkken. Rutinert. Mosveen klinker kula opp. Strand smeller til. Vi holder unna. Vi kontrollerer inn. 94.minutter er passert og dommeren blåser i fløyta. Det gjaller et unisont HIL-hyl over Arnestad. Tre poeng i seriepremieren. 

Tre poeng mot Vollen. En lang dag med nerver, toalettbesøk og tvangstanker ebber ut i tre poeng. De deiligste tre. På Arnestad. På tv. Direkte på Budstikka. Det er stort. Heggedølinger strømmer til matta. Vi klemmer og hilser på kjente og ukjente. VUL-gutta tusler oppgitt inn i sin gamle garderobedel. 

Litt tur har vi som ikke får en straffe i mot. Men sett under ett er seieren fortjent. Best med kula i beina. Best når vi får ballen til å gå raskt. Når Abbas leker seg rundt og serverer Rasch. Da blir det tre poeng. 

Vi er kanskje ikke best trent. Treningsgrunnlaget var kanskje så som så. Vollen dro til Danmark for å prikke form. Vi tok påskeferie med beina på bordet. 

Nå får vi en hel treningsuke uten match. Det skal løpes, sentres og drilles form inn mot neste match som er på Føyka mot Asker 2. Så får vi forhåpentligvis flyttet oss hjem til Heggis. Gjellum. Som helt sikkert kunne fått påspandert litt undervarme av kommunen. Det har vel aldri vært mer tydelig enn denne vinteren. Vollen-Heggedal 2-3 (2-1)

Arnestad Stadion: 100+ tilskuere

Mål: Røisland, Rasch (2)

Stillheten senker seg. Et nytt lag med hvitt pudder legger seg over bygda. Roen er tilbake i både sinn, sjel og kropp. Vi fikk det vi kom for. Tre poeng. 

- En deilig revansje, dette var moro, kommenterer årets Fantasy-konge så langt (selvutnevnt sågar), Zishan Abbas. 

- Nå fikk jeg motivasjonen tilbake, det er slike kamper som betyr noe, avslutter klubblegenden før vi takker for i dag og går hvert til vårt. 

Tre poeng. 

Bring on Asker 2!

Foto: Arild Haug Kaarmo
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.