Langlesing: Alt om a-lagets strålende 2017-sesong

Postet av Gui Sportsklubb den 2. Nov 2017


Skuffelsen var stor etter fjorårets degradering fra 4.divisjon til nivå fem i divisjonssystemet. En divisjon bygdas a-lag ikke har spilt i på mange år. En divisjon hvor 90 minutter elleverfotball ledes av èn kampleder –  som oftest tilpasset divisjonens nivå. Hva ventet oss egentlig denne sesongen? Skulle vi klare opprykk igjen på første forsøk? Eller skulle gutta fra 1389 bli en evig middelhavsfarer midt i divisjonssystemet til NFF og Oslo Fotballkrets. Neida. For det ble jobbet godt i kulissene foran årets sesong. Den islandske storscoreren Atli Heimisson ble hentet inn for å skyte HIL tilbake til fjerdedivisjon, sammen med blant annet den levende veggen Sigurd Torgersen og ikke minst Kristian Mosveen som var så fornuftig å ta turen fra nabo Vollen. Etablerte spillere ble værende, samtidig som vi så veteran Terje Vaaten melde overgang til Arnestad som spillende assistent. En bauta forsvant – mens resten tok fatt på «Operasjon Opprykk 2017».

Noe av gleden av å bedrive breddefotball er lokaloppgjørene. Vi hadde ingen i fjor – og det ble dårlig med lokaloppgjør i år også. Da oppsettet omsider ble klart - leste vi Veitvet, Teisen IF og Fjellstrand. Fjellstrand? I siste serierunde borte? – Håper vi har avgjort serien før det, så vi kan sende junior-gutta, var Michael Nielsens kommentar før vi sparket i gang.

 

Seriestart
Det er noe spesielt med seriestarten. Lukten av kald grunn som er i ferd med å tine, våren som er i anmarsj og sommerfuglene en har hatt i magen siden november-måned, når abstinensene etter mer fotball inntreffer. Bortekamp i premieren. Bortekamp i siste serierunde. Kretsen har virkelig ikke gitt oss mye å juble for i år.  Men vi takker for det nærmeste vi kan kalle «lokaloppgjør» i år. Borte. På ærverdige Nadderud kunstgress. Motstander: Stabæk 3. Nyopprykkede Stabæk 3 fra 6.divisjon. Nordicbet melder oss som favoritter. Til både seriepremieren og ikke minst hele sulamitten.

 

Stabæk 3-Heggedal 2-3
Vertskapets trener stiller selvsagt i dress. Håndball-stjerne Erlend Mamelund observeres i støtteapparatet til de blå, og HIL-legende Zishan Abbas glemmer drakta si i garderoben like før avspark. Sesongen 2017 åpner likevel bra. Nysignering Kristian Mosveen kjører saltoinnkast.

– Attraksjon, meldes det fra en av benkens sitatkonger, Michael Nielsen. Kaptein Fredrik Bøe sender gutta i grønt i ledelsen etter corner midtveis i første omgang. Men, hjemmelaget snur og tar tidlig ledelsen 2-1 i starten av andre omgang, i det juniorlagets trener og a-lagsspiller Anders Helseth endelig finner det for godt å beære oss med sitt nærvær, etter å angivelig har kjørt opptil flere runder i en rundkjøring på Bekkestua. Det ble en skikkelig knokkelkamp på Nadderud-gresset denne småkjølige torsdagen i april. Men, bortelagets spill varmet utover matchen, og anført av en alltid solid kaptein, en alltid leken Røisland (kallenavnet hadde ikke oppstått ennå) og en scoringskåt islending, snudde vi til 3-2-seier like før slutt, før Espen Røisland ble knocket i bakken av en Stabæk-spiller, mottar en verbal utskjelling av en idiotisk Stabæk 3-supporter – før han til slutt ender kvelden og natten på Bærum sykehus til observasjon. Tre poeng blir med hjem i bagasjen, og etter nitti knallharde minutter, var det like greit med påskeferie og to ukers spillefri. Eller? 

Heggedal-Grüner 2-2
Det er lite som slår hjemmepremierer. Eget gress. Den trygge garderoben, det nedslitte kunstgresset som trolig genererer flest knèskader per kvadrameter i løpet av en sesong, kiosken, omgivelsene og alt som har med bygda, arenaen og stemninga å gjøre. Landlige Gjellum ønsket velkommen til hjemmepremieren – spørsmålet var bare om påskeferien hadde gjort troppen godt. Innbytter Fredrik Korslund kommer tuslende ned mot benken i bedagelig ganglag, forsinket: - Tipper han har snudd kjerringa, før han kom hit, meldes det fra venstre benk ved Robin Evans. Videre blir vi vitne til sesongens beste mottak i fart, en helfrekk assist av veteran og klubblegende Zishan Abbas, i nylakkerte sko for anledningen, og vipps 1-0 signert kaptein Bøe. Grüner kvitterer like etter pause.

 – Det er no jævlig påskeferiete over dette, meldes det på benken, før Grüner snur kampen med et flott frispark. Legenden redder kvelden. Abbas bidrar med både assist og mål i sin attende strake sesong. 2-2. Uavgjort. En noe skuffende åpning på Fort Gjellum foran drøyt femti tilskuere. 

Sjokksigneringen!
23.april står vi for en av tidenes overganger i breddefotballen. Tidligere Iskriger og landslagsback i ishockey, Erik Follestad Johansen signerer for HIL som andrekeeper. Nettsiden til klubben kneler, nesten, og det koker i sosiale medier. - En elendig signering, kommenterte Folles kollega i VGTV, Jon Martin Henriksen. - Hvor fokusert er han egentlig på det sportslige? var TV2-anker Davy Wathnes spørsmål over en rolig Twitter-chat samme dag som Follestads signatur ble offentliggjort. Wathne trakk også frem viktige poenger som at Heggedal er synonymt med «Den Glade Baker» og ikke minst Morten Harket, før han videre kunne fortelle at han en gang hadde besøkt naboen til faren til nevnte Harket i Heggedal. Wathne ønsket uansett både Folle og HIL lykke til med karrieren. – Han er jo i hvert fall en fin gutt, avsluttet David Frank Huey Wathne.

KFUM 3-Heggedal 2-6 
Nordicbets to favoritter til opprykk barket sammen allerede i tredje serierunde på KFUM Arena. Utvilsomt det flotteste anlegget i femtedivisjon avdeling 3. Skulle vi få en indikasjon på nivået allerede her? Ja. Var Kåffa 3 gode? Ja. Var Heggedal bedre? Ja. Var Siggen en vegg? Ja. Atli ankom noe forsinket og Korslund var fraværende da han ifølge sikre kilder var standby som deltaker i Paradise Hotel. Kallenavnet «Fantasykongen» oppstår hos en spillesugen Espen Røisland. Røisland herjer. Gåller. Serverer. Siggen redder. Bøe scorer. Atli scorer. Vi setter seks i kassa til Kåffa 3. De putter to. Vi reiser hjem fra Oslo med en deilig følelse i kroppen.     

Heggedal-Langhus 8-1
Årets andre hjemmekamp. Bonden har gjødslet godt rundt stadion. Langhus stiller i ligaens styggeste drakter, men med Joshua King-lookalike i midtforsvaret. Det diskuteres på benken om Dirk Kuyt eller Andrej Voronin er på listen over verdens beste fotballspillere. Om draktene til Langhus er burgunder eller bordeaux. Webredaksjonen vinner sensasjonelt pauseunderholdningen som i HIL-ånd er «Nærmest Krysset». Jan Banan Tømmernes gjør som i fjor og netter fire mot samme lag. Lunde (2), Hellman og Røisland netter også – og vi vinner dermed 8-1 for andre året på lag mot rødvinstrøyene. Kjør da, Langhus. Kjør den lange veien tilbake til Langhus.

Sagene-Heggedal 3-4
Mirakelet i Istanbul er glemt. Det er nå Mirakelet på Sagene som er gjeldende etter at gutta fra Heggedal stod for sesongens opphenting på Bjølsen kunstgress foran Oslolosen, Søstrene Sigvaldsen og med fans og spillere som hadde kakaosnerk, poliogange og tub – skal en tro derøffe kommentarene og antall ganger hjemmelaget lå, mer enn de stod i løpet av de nitti minuttene med fotball vi ble vitne til denne mai-kvelden. For hjemmelaget ledet 3-0 til det gjenstod tre minutter på kampuret. Det ville seg liksom ikke for gutta fra 1389 denne kvelden. Marginene var ikke der. Gnisten var ikke der. Men en junior-kjekkas fra Øvre Hallenskog var med på å sette fart på det som trolig er tidenes snuoperasjon i HILs lange historie. Og det på meget kort tid. 87 minutter spilt når Atli setter inn 1-3. På overtid setter Atli inn 2-3. Aner vi konturene av en opphenting? Nei, så syk er ikke fotballverden. Eller? 91 minutter spilt. Atli gjør hat trick. Vi er likt. Det er stille i Sagene-svingen. Dyret er temmet. 94 minutter spilt. Corner til Heggedal. Vakker bue. Et matrix-moment. Espen Røisland, Fantasykongen, på bakre. Matrix-moment. I sakte film. Med springskallen. 4-3. På fem minutter har vi snudd det. Vi har temmet, slaktet og stoppet ut Sagene-fansen som gikk fra verdens mest kjepphøye til statister på eget gress. En vill kveld, en vill kveld. Det klemmes, ropes og klemmes igjen. Unison grønn forbrødring på Bjølsen kunstgress. Vi er best i verden i aften. Ingen kan stoppe oss. HIL-toget ruller videre med høy selvtillit og god moral. Vi tuter oss ut av Bjølsen på vei hjem til verdens beste bygd.

 

Heggedal-Luka 7-0
En regntung dagen efter dagen. 18.mai. Tåka ligger som et tungt teppe over bygda dagen etter en flott 17.mai-feiring i bygda over alle bygder. Bortelaget mønstrer en «sliten ellever» - hvorav èn angivelig skak ha gått rett av Thai Airways Bangkok-flight før han tok turen ut til Heggedal. I regn. Respekt til han. Det gikk som det måtte gå. HIL-toget rullet over fortapte Luka FK-spillere. Follestad får sin etterlengtede debut, filmet selvsagt (videoen gikk viralt på VGTVs Spårtsklubben i ukene etter), førstekeeper Siggen feirer seieren med litt klining med en kvinne post match. Alt er som det skal være på Gjellum. Hjemmelaget vinner – kjører hockeysifre og befester sin plass på toppen av tabellen.

Heggedal-Teisen IF 8-1 Ny hjemmekamp. Ny motstander. Teisen IF – et lag hvor ramadan preget moralen. Minimal oppvarming, varierte farger på strømpene, korte lunter og en dommer som hadde sin strie tørn med å roe ned gjestene – som var mer opptatt med intern krangling enn ballspill på Gjellums nedslitte biljardfilt. På hjemmelagets benk var stemningen god. Folle serverte kaffe og gode historier i fleng.  Vi leder 4-0 etter 22.minutter spilt, og ser tidlig hvor dette skal ende. Kveldens dommerobservatør skrev så blekket sprutet, kaptein Fredrik Bøe vurderte å legge opp i pausen grunnet bortelagets oppførsel, i en absurd kamp vi til slutt vinner 8-1. Kuleramme er bestilt til neste hjemmekamp.

Veitvet-Heggedal 0-4 Toppoppgjør på et topp anlegg. Tredjeplass Veitvet går hardt ut mot serielederen fra Heggedal. Men bakerst står Siggen, Thomas Strand og Steinar Hansen. Kaptein for anledningen, Thomas Strand, maner gutta til innsats, og etter noen taktiske disposisjoner midtveis i første omgang, våkner dyret fra Heggedal. Et heldig frispark til gjestene er forskjellen på lagene til pause. Atli krediteres scoringen via tre-fire Veitvet-karer. Fantasy-kongen Espen Røisland serverer tidlig i andre omgang en soleklar kandidat til årets mål med sin frekke chip fra minst femti meter. Vi leder 2-0 og kontrollerer kampen greit mot stadig mer hissige Veitvet-spillere og fans som har tatt turen i duskregnet. Stemningen på benken er god, og gamle Vassbund-historier trekkes etter hvert frem i det vi gjør både 3 og 4-0 som også blir sluttresultatet. Høydepunktet fra Veitvet er likevel hjemmelagets materialforvalter, som sporty stiller opp i Heggedals garderobe etter kampen og takker samtlige involverte for en fin kamp. Det inkluderer også to kliss nakne helter i dusjen. Fair play.

Heggedal-Fjellstrand 7-2 «Folle-kampen»
Årets kamp vil mange si. Follestad skal endelig starte. VGTVs Spårtsklubben vil stille med kamera-crew, programleder og Mads Hansen. Mjøndalen-stjernen, som i flere fjernsynsprogram er kjent for sine sprell, fanterier og vittige humor. Hansen samlet folket. Lagde hemmelig Facebook-event. Og endelig stilte hjembygda opp på kamp. Telleansvarlig mistet til slutt tellingen. Men det anslås vi var godt over 350 tilskuere på 5.divisjonskamp i solskinnet på Gjellum. Speaker var innleid. For første gang på mange år dundret musikk ut av høyttaleranlegget på stadion. Fjellstrand holder på å score direkte fra avspark. Mads Hansen plager Folle i to ganger førtifem. Vi slipper inn først – men valser til slutt over gutta fra Nesodden, til tross for at de blåkledde stilte med journalisttalentet Arilas Ould-Saada på topp. Det endte med 7-2-seier. Rammen var fantastisk. Stemningen var upåklagelig. Det bør gjentas. Ofte neste sesong. Med eller uten VGTV og Mads Hansen. Hele bygda på kamp.

Heggedal-Stabæk 3 2-3 Årets eneste tap i seriespill. Tett opp mot sommerferien. Mange er allerede ute i ferie, inkludert webredaksjonen, som følger kampen LIVE på Twitter (@heggedalfotball) fra Gambia. Det ender med tap. Men vi tar ferie på tabelltopp uansett.

Grüner-Heggedal 1-5 Sommerferien er over. Gutta er tilbake og vi starter jakten på nye trepoengere på Dælenenga kunstgress. Atli har ikke ligget på latsiden i ferien, og skorpionsparker inn 1-0-ledelsen tidlig. Ellers huskes kampen for et politihelikopter som lenge sirklet over matta til enkelte på benkens store bekymring. Vi vinner til slutt 5-1 etter to Atli-scoringer, Røisland, Bøe og Gunde.

Heggedal-KFUM 3 4-1
Kun målforskjellen skilte lagene på toppen av tabellen. Det var duket for tidlig seriefinale på Fort Gjellum. Med telefonvakt til fru Tømmernes på hjemmebane som venter barn. Atli har reparert bilen og kommer elleve minutter for sent til match. Hovedstaden i Marokko diskuteres flittig på benken, og vi leder 3-0 til pause over speiderne fra Ekeberg. Kampen ender til slutt 4-1 etter hat trick av Jan Tømmernes foran småpene 95 tilskuere i sensommersola. Tre poeng skiller lagene – men tro ikke KFUM 3 hadde tenkt å gi opp.

Langhus-Heggedal 1-2 En av sesongens lengste og tyngste borteturer. Mange frafall tvinger keeperveteran Simen Brualøkken (39) ut av pensjon. For andre året på rad. For andre året til Langhus. Mot rødvinstrøyene. Webredaksjonen overvar ikke matchen – men det rapporteres fra sikre kilder om at spesielt juniorgutta viste vei – og gutta fra 1389 drar i land en seig, tung og viktig 2-1-seier med redusert mannskap.  

Heggedal-Sagene 3-3
Gjestene fra Sagene får sin «revansje» etter den sinnsyke opphenting vi stod for i samme oppgjør i Oslo tidligere i sesongen. Vi leder 3-0 etter en halvtime, men Oslo-gutta viser både stag og vilje til å spille fin fotball – og det er ikke ufortjent at kampen ender 3-3 på Deadline Day. KFUM 3 knepper innpå, men vi forblir på toppen av tabellen.

Luka FK-Heggedal 3-14 Rammebetingelsene var klare. Med fire gjenstående kamper, ville opprykket være sikret med to seire. Første ventet Luka FK på Linderud kunstgress i striregn og to grader. Omberammet kamp. Tidlig avspark. Brualøkken hentet ut av pensjon igjen – ankommer Linderud i taxi, og stiller kritiske spørsmålstegn til hvorfor ikke webredaksjonen ikke kunne stått. Garderobene var fæle, innbytterbenken ødelagt, regnet pisset ned og alt var generelt ganske vått. Hjemmelaget stiller så vidt elleve mann. Bortelaget stiller mannsterke i regnet. Fire tilskuere, inkludert Torill og Monica, ser gjestene fra Heggedal leke seg med hjemmelaget. Kampen ender med det smått absurde resultatet 14-3, og vi haster hjem til varme dusjer.

Teisen IF-Heggedal 2-13 Den mye omtalte kampen mot Teisen IF borte. Et lag som gjorde alt annet enn å spille fotball da de kom til Gjellum. I et skogholt på Bøler. Omberammet igjen. Hjemmelaget stiller med elleve mann. To kjører dunjakke under drakten. Vi stiller med elleve mann selv. Men blir tolv til pause. I en kamp som vil bli husket for voldsomt mye mygg, to vanvittige langskudd fra Robin Hellman og nok en scoringsbonanza. Vi vinner. Hilser 4.divisjon velkommen neste sesong. Det er ikke noe tvil. Opprykket er klart. Nå gjenstår bare seriemesterskapet.

Heggedal-Veitvet 6-1
Bortelaget stiller i feil draktfarge og må spille med gule overtrekksvester, benken er fylt opp av både reserver og skadeplagede HIL-helter denne siste hjemmekampen for sesongen. Humornivået når nye høyder – og sitatene kommer på samlebånd. Vi jager seriemesterskapet, men innser at alt blir avgjort i siste serierunde da seige KFUM 3 vinner sin kamp på teknisk spit out. 6-1 blir siste hjemmeresultat på tavla i år. En av våre mest trofaste supporterne, Erik Hovdahl, kjører rakettshow på Gjellum til ære for bygdas helter når sluttsignalet går. Vi takker hjemmepublikummet av for i år og forbereder oss til siste serierunde på Nesodd-landet.

Fjellstrand-Heggedal 1-3 Det ble ikke avgjort før siste serierunde. Alt falt ned på siste seriekamp. Den lengste reisen i år. Ytterst på Nesodd-tuppen. En jævla lang biltur. Mannefall i siste match. Timene før kamp bærer preg av angst, desperasjon og: Klarer vi stille lag i det hele tatt? For når webredaksjonen må tvinges ut av comeback som innbytter, i tillegg til Simen Brualøkken, som for tredje gang i år må tørke støv av både sko, hansker og dårlige knær, da vet man at det er tynnslitt. Heldigvis slet hjemmelaget med samme problem. Og gjestene fra Heggedal får en tidlig ledelse – før vi blir redusert til ti mann. Ti mann. I to tredjedeler av kampen. Mange vil nok si det var coaching i verdensklasse. Mange vil nok hevde Fjellstrand var vel passive i sitt spill. Men vi bryr oss ikke om det. Før på stillingen 0-0 fikk hjemmelaget straffe. Hvem andre enn Simen Brualøkken, Dovres store sønn, ligger i full strekk og fister ballen ut til corner? Skriptet til en Hollywood kunne ikke blitt skrevet eller laget mer dramatisk. Atlis utvisning. KFUM 3s tidlige seier, som gjorde at faktisk de på et tidspunkt ledet serien. I siste serierunde. Skulle det virkelig rakne på Nesodden? Det har trolig aldri blitt urinert så mye under en fotballkamp før som det ble denne kjølige høstkvelden på Berger stadion. Nervene var i høyspenn. Vi holdt unna og holdt unna. Til det gjenstod drøyt ni minutter. Da scorer Fjellstrand. 1-1. Ned på andreplass på tabellen. KFUM 3 serieleder. Etter å ha ligget bak i samtlige runder. Moral. Sult. Lyst. Fandenivoldskhet. Gutta fra 1389 gir seg aldri. Kriger inn 2-1 på corner med få minutter igjen. Kristian Mosveen vil ha mer. Tar ansvar i Roberto Carlos-stil. På overtid. Ikke snakk om å drøye. Få den kula i mål. 3-1. Game, set, match. Dommeren blåser i fløyta og vi er seriemestere 2017. På mest mulig dramatisk vis. Det poppes billig spansk cava. Det jubles. Klemmes og high fives. Det er klart det betyr noe. Atten ganger nitti minutter fotball eskalerer i tidenes nervedrama på Nesodden. På toppen av tabellen. Klare for 4.divisjon igjen etter en smertefull degradering i fjor. Det kjennes godt. Veldig godt.

 

Kretsmesterskapet
Som seriemester – var vi også kvalifisert til kretsmesterskapet. Her skulle vi møte Rustad IL og Furuset IF til kamper på Ekeberg for å avgjøre hvem som er det beste laget fra 5.divisjon i år. Først ut var Rustad IL. Et trivelig lag, med et trivelig støtteapparat. Vi merker tidlig at vi møter et solid lag – og Rustad IL er helt klart best i starten av kampen. Ledelsen de får er heller ikke ufortjent. Men det bor mye fotball i gutta fra Heggedal også. Etter nitti minutter har vi satt fire kasser bak Rustad Ils målvakt. Vi vinner 4-1 og er en kamp unna kretsmesterskapet. Furuset IF venter i siste kamp. Og det starter bra. 3-0-ledelse i striregn. Ola Bjørnebye Riise, klubblegenden, og selveste Tom Hermansen med bikkje har tatt turen. Det ser komfortabelt ut. Men Furuset-gutta spiller ikke bare fotball. Det er mye annet ikke-sportslig som preget kampen. Teisen IF blir blåbær mot dette. Det takles, albues, krangles og diskuteres. I en smått absurd fotballkamp blir vi vitne til et smått absurd fotballags metode. En trener som byr oss opp til dans. Vi står igjen sjokkskadet etter kamp. Skjedde virkelig dette? Vi ble advart av Rustad IL, men trodde ikke det skulle bli så ille. Vi lar oss rive med. Blir preget av albuer, trusler og lite hyggelige rammer. Furuset vinner til slutt 6-5 og vi konkluderer med at det viktigste i år er opprykket, den flotte fotballen vi har spilt og ikke minst det faktum at vi har hamret inn over 100 scoringer på en meget kort sesong. Furuset vant for øvrig siste kamp mot Rustad IL og ble kretsmestere 2017 i 5.divisjon. Vi gratulerer – håper kampen fortonet seg på bra vis og minner om at Furuset-legenden Botta Skaare trolig hadde vært flau over oppførselen vi ble vitne til oppe på Ekeberg. Nok om det.

 

På tide å sette sluttstrek.

Slik oppsummerer trener Terje Småhaug sesongen i siste utgave av Heggedalsposten: A-laget har gjennomført en strålende sesong i 2017.

Vi vant serien og gikk opp i neste års 4 divisjon!

Det har vært en utrolig morsom sesong, hvor vi har spilt attraktiv fotball med mange scorede må.l 101 i serien til sammen. Snittscore på over 5,5. Samtidig har vi sluppet inn få mål.

Vi har 15 seire 2 uavgjort og ett tap.

Jeg synes det er meget fortjent og sterkt det vi har gjort i år.

Målet vårt var å ligge i toppen av divisjonen så det har vi absolutt klart. Dessuten var et annet mål å ha det gøy på trening og kamp noe jeg føler vi og har klart.

Stallen har bestått av 18 utespillere og to keepere.  Vi har i år benyttet 6 juniorspillere i løpet av sesongen som absolutt har vært med å bidra til opprykket.

Vi har som sagt tidligere jobbet mye med spillestil som innebærer det å tørre å holde ballen i laget med tempo på ball samt være gode på gjenvinning gjerne høyt i banen. Samtidig har vi forbedret forsvarsspillet vårt.

Jeg føler at vi har fått til dette spesielt utover i kampene når motstander har blitt slitne og vi har malt på.

I serien var det store forskjeller på lagene vi møtte. KFUM 3, Sagene, Stabæk 3 og Veitvet var gode lag mens de andre lagene varierte mer i prestasjonene.

A-laget er opptatt av å være forbilder for de yngre og da må vi ha gode holdninger. Der har vi forbedret oss stort i år med få gule og røde kort. Det skal vi fortsette å jobbe videre med.

Neste år skal vi spille i 4 divisjon og det gleder vi oss til. Divisjonen er mer spisset enn tidligere så neste år blir det enda bedre lag vi møter men det blir gøy med en bedre ramme rundt kampene-ikke minst med linjemenn.

Nå er vel ikke motstanderlagene klare men det hadde vært moro med en serie bestående av lokale lag.

Heggedal, Holmen Vollen og Asker 2 i samme divisjon hadde vært litt ekstra motiverende synes jeg.

De siste årene har vi ikke vært heldig med oppsettet til OFK når det gjelder avstander til kampene- Langhus, Teisen og Fjellstrand er ikke akkurat lokaloppgjør for oss.

Jeg er stolt av alle spillere som har bidratt i år og vil takke alle sammen for innsatsen og gløden i løpet av året.

Dessuten vil jeg benytte anledning her til å takke støtteapparatet rundt laget: Fredrik, Monica, Torill , Zishan, Dag Magne og Toffe. Uten disse hadde ikke dette opprykket vært mulig.

Banemann Otto har og lagt forholdene så godt som mulig til rette med den gamle og slitte banen vi har i Heggedal.

Nå er det på tide at våre lokale politikere våkner opp og sørger for at banen vår blir oppgradert.

Vi starter sesongen igjen på nyåret på oppvarmet bane på Vollen hvor vi leier bane da Gjellum heller ikke har undervarme.

 

Vi legger bak oss en flott sesong. Med mange mål, godt med publikum på Gjellum (det er plass til mange flere) og et opprykk til 4.divisjon neste år – som garantert vil gi bedre rammer for både spillere og kampledere.

Til kretsen: Neste år kan vi potensielt møte Vollen, Asker 2, Holmen, Øvrevoll/Hosle, Bærum 2 og Lommedalen fra Asker og Bærum. Tenk så fint det hadde blitt med lokal profil, lokaloppgjør i fleng, mer pressedekning rundt kampene (Budstikka kan og vil) og stor ståhei i breddefotballens ånd. Det er lokaloppgjørene som er morsomme. Det er lokaloppgjørene som trekker folk. Som skaper ramme rundt kampene. Det er de som vi gleder oss til gjennom hele vinteren. Med all respekt for både Fjellstrand, Veitvet og Rustad IL. Flotte lag. Flotte klubber. Men dere vil sikkert spille mot naboklubbene dere også. Ikke draaaaaaaaaaaaas ut til Heggedal hvis dere ikke må. Fordi det finnes plenty av lag på vår side av fjorden vi kan møte. Lokale avdelinger. Tenk så gøy det hadde vært. 

Til Asker kommune: Sesongen nærmer seg slutten på Gjellum. Snart legger vi et kaldt, glatt og frossent lokk på den allerede eldgamle kunstgressmatten vår. Vi drar til Vollen, betaler VUL baneleie for at ungene i bygda skal få trene gjennom vinteren. Ned til Vollen. Ekstra kjøring. Ekstra mye logistikk. På naboens hjemmebane og territorium. Vi er selvsagt glade for at VUL gir oss muligheten til å trene på halv bane gjennom vinteren, men tenk så moro det hadde vært for alle i Heggedal om anlegget vårt fikk en fortjent oppgradering – dere merker jo selv trøkket på veiene i disse dager. Kanskje dere i samme sleng skulle bygd en tryggere overgang i lyskrysset opp til Gjellum? Det haster. Slitasjen på Gjellums kunstgress er betydelig. Køen gjennom bygda er betydelig. I verdens vakreste bygd – bør det også være rammer for ungdommen å vokse opp. Med sunne idrettsaktiviteter – og en trygg vei.   Snøen kommer. Men neste år er vi tilbake. På den samme gamle filten. I 4.divisjon. Tre-fire år for gammel. Med de samme sleivete kommentarene, ropene og kampreferatene. Klarer vi 400-500 heggedølinger på seriestarten neste år? Kanskje kommer Vollen, Holmen eller Furuset?

Slutt. 

 

Følg oss gjerne på Twitter og Instagram @heggedalfotball for eksklusivt innhold i off-season. 


Takk for i år!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.