One down....

Postet av Gui Sportsklubb den 11. Okt 2017

Ekeberg kunstgress: Det var duket for første oppgjør i det uhyre spennende kretsmesterskapet 5.divisjon 2017. Rustad, Furuset og Heggedal kniver om mesterskapet, og i aften gikk første kamp av stabelen på en regntung kunstgressmatte på toppen av Oslos tak. Avspark var satt til 18.30 - og for å gjøre ting ekstra stressende for gutta fra 1389 (vi tar utgangspunkt i at snittet på endt arbeidstid i dag var 16.00) måtte de fleste hente i barnehagen, lage middag, så stresse avgårde de 22.km fra Heggedal i tett trafikk opp mot Ekeberg for å rekke første match. 

Vi rakk det. Alle rakk det. Med unntak av Robin Evans som hadde sett feil tid og bommet noe på kollektivtrafikken fra Oslo og til hjemstedet for Norway Cup. 

- Vi slapp i hvert fall den lange turen, kommenterte en hyggelig mann fra Rustad ILs støtteapparat i forkant av kampen. 

For vi var alle skjønt enige om at kampen gjerne kunne vært spilt litt senere. Nok om det. Dagens motstander var altså Rustad IL fra Rustadsaga. Vinner av sin avdeling. Vi forventet tøft motstand - og det fikk vi også delvis. 

Dagens elleve: Torgersen, Småhaug, Strand, Panzer-Berglund, Nielsen, Mosveen, Gundersen, Bøe, Røisland, Lunde og Tømmernes. 

Dagens benk: Øverbye, Warland, Evans (etter hvert). 

Avspark. Det pisser ned. Ekeberg kunstgress er selvsagt ikke utstyrt med innbytterbenker. Rustad IL stiller i fete grønne og hvite paraplyer på sidelinjen (noe for markedsavdelingen i klubben). 

Og det er gutta fra Rustad som kommer best i gang. 

3 min: 0-1. Rustad går ut i hundre og får betalt tidlig. Vi virker ikke på og aner konturene av en lang og tung kveld på Ekeberg. (I hvert fall på sidelinjen). 

For det er bygutta som er best i innledningen. Har de hatt en bedre oppladning til kamp enn oss? Utvilsomt, ja. 

10 min: En scout (speider) fra Furuset IL har tatt turen opp i striregnet på Ekeberg. - Må jo sjekke ut de andre laga, kommenterer han i det han labber forbi oss i diskret Furuset IL-jakke. 

11 min: Rustad med en gigasjanse. Vi har tur. Marginer. 

17 min: Rustad presser på. Vi sliter. Stor sjanse når Siggen må ut i full strekk for å forhindre 0-2. En mesterlig redning av en mesterlig keeper og type. For i en periode vi slet med å få tak i kula eller å få til noe som helst, så vartet Sigurd Torgersen opp med flere sterke redninger. Keeper med stor K. 

Vi kommer gradvis mer inn i det i første omgang. Er det sjokket over at vi endelig har linjemenn igjen som har gjort oss nervøse? Neppe. 

33 min: Endelig likner det på tiki takaen vi har vist flere ganger i år. Frekke kombinasjoner kulminerer i en stor sjanse for Petter Lunde som setter kula like over Rustad-gållen. 

Klokken bikker 45 minutter spilt når kaptein Bøe finner Fantasy-kongen Espen Røisland ute på venstrekanten. Den som har fulgt Heggedal i år, vet at Røisland er kapabel til mye. Det skal være spektakulært. Røisland scorer ikke stygge eller kjedelige mål. Og i kveld er intet unntak. Rennafart. Skal vi si fra tredve meter? Ballen havner i nota og det står 1-1. Kanskje ikke veldig fortjent, men mål er mål og vi jubler over å ha scoret i kretsmesterskapet. 

Pause: Grunnet kretskamper, regn og mye å snakke om i pausen, utgår "Nærmest Krysset" for denne gang. 

Andre omgang starter med trøkk fra Heggedals side. En god lagprat i pausen, en taktisk plan og ny giv og motivasjon bringer frem et nytt lag de siste førtifem. For mens fysisk sterke Jan Koller og Jostein Flo-typer på Rustad preget første omgang, er det kvikke føtter, slepne teknikere og dødelige avsluttere som preger den andre. Mye vil ha mer - og vi har ikke reist, stresset og tatt oss dit vi er nå for å reise hjem tomhendt. Som en sulten løve tar vi grep om den andre omgangen. Regnet pisser ned. Vi trøkker på. 

55 min: Frekk corner ender hos Strand som får to sjanser til å score. Denne gangen ville det seg ikke for Heggedals Beckham. 

58 min: Vi ruller opp et nytt angrep og får alle sjansers mor når ballen faller ned hos Jan "Rocky Balboa" Tømmernes som med to nytrukne fortenner ikke får stokket beina i tide og ballen ender opp utenfor nota. 

73 min: Frispark på venstrekanten av sekstenmeteren til Rustad IL. (Se foto over). Øyvind Gundersen prikker ballen inn og over de fleste. Høyest rager alle Fantasyspillere i femtedivisjons favorittspiller i år. Høyest hengern, den Røisland, og 2-1 skalles inn! 

77 min: Jan slipper ballen videre til kaptein Bøe like utenfor sekstenmeteren. Bøe har for vane å legge inn en finte eller tre, men denne gangen curler han like gjerne kula rett opp i vinkelen. En drømmescoring. Vi jubler igjen. En scoring for evigheten, tipper vi Ernst A.Lersveen hadde sagt. Som Reka på Wembley. Ikke like skrått hold. Kanskje ikke like hardt, men minst like vakkert. 3-1. Vi har tatt grep nå. Rustadsagas menn virker tomme. Gutta fra 1389 dunker på. 

81 min: Frispark til Rustad like utenfor sekstemeteren. Jone Warland har stilt seg opp i muren. Fra den stående benken melder Michael Nielsen følgende: - Se på Jone nå, tipper han får kula rett i skallen før det svartner. Følgende skjer: Ballen går rett i fleisen på nevnte Jone. Som tar telling. Det svartnet nok ikke, men dagens soleklare betting-ekspert blir Michael Nielsen. (Det gikk bra med Jone). 

92 min: Cocktailbæret på kaken serverer Røisland til kaptein Bøe som chipper inn 4-1. 

Vi vinner. Vi hever oss meget i andre omgang og tar første seier i kampen om kretsmesterskapet. 


Etter kampen takker vi av et usedvanlig hyggelig støtteapparat hos motstanderlaget, før vi også får noen tjuvtriks med på veien og inn mot Furuset-kampen førstkommende tirsdag på samme sted - men med et litt bedre starttidspunkt. 

Kaptein Bøe hadde også følgende kommentar etter kampen: - Dette var en skikkelig fotballkamp. 

Og med det mente han følgende: Vi møtte et solid lag. Det ble en god batalje og match og dermed smakte også denne seieren ekstra godt. 

One to go........................

Heggedal-Rustad IL 4-1 (1-1)

Ekeberg kunstgress: 5 tilskuere

Mål: Røisland (2), Kaptein Bøe (2). 

Da gjenstår det bare å nedsable Furuset førstkommende tirsdag før vi kan titulere oss med kretsmesterskapet som en slags krone på det berømte verket. 

Stay tuned! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.