Nervedrama på Nesoddtangen

Postet av Gui Sportsklubb den 29. Sep 2017

Det ble høydramatisk på Nesoddtangen torsdag kveld da a-laget jaktet seriemesterskapet i 5,divisjon. 

Opprykket har vært klart i flere uker. Seriemesterskapet har vi dog ikke klart å avgjøre tidligere - og tabellkollega KFUM 3 har vist seg seige som rakkern. Alt skulle avgjøres i siste serierunde. Motstander: Fjellstrand. Destinasjon: Nesoddtangen. Årets lengste bortetur. Årets siste serierunde. Kun seier var godt nok for bygdas helter. KFUM 3 hadde allerede vunnet sin kamp tidligere på kvelden. 

Men så: Terje Småhaugs utfordring. Skader, fødsler, overtid, og generelt fravær. I sesongens viktigste kamp. Førstekeeper borte. Andrekeeper for øyeblikket dansende. Tredjekeeper Simen Brualøkken (39) usikker grunnet strekk og generell aldring. Fjerdekeeper og webredaksjon Dag M. Vegel var lenge aktuell. 

Vi ender med Brualøkken fra start. 

Følgende elleve startet kveldens thriller: Simen Brualøkken, Daniel Øverbye, Thomas Strand, Øyvind Gundersen, Michael Nielsen, Thomas Småhaug, Fredrik Bøe, Kristian Mosveen, Zishan Abbas, Fredrik Korslund, Atli Heimisson. 

Benken var tynn: Robin Evans (tilbake etter to års leggbrudd), Dag M Vegel (web og Twitter og i utgangspunktet over middagshøyden). Monica Øverbye, Torill Småhaug og juniortrener og for øyeblikket skadede Anders Helseth. De tre siste stod ikke oppført på dommerkortet. 

Vi skrur tiden tilbake til lunsjtider. Nerver. Tanker. Scenarioer. Toalettbesøk. Tekstmeldinger med Terje Småhaug. Hvem kommer? Hvem kommer ikke? Status? 

17.30: Ti mann, skriver Småhaug i sms. Mannefallet er et faktum. Skal vi tape alt nå? Skal det rakne på oppløpet? Skal vi virkelig tape seriemesterskapet nå? Mot Fjellstrand? Et lag vi kjørte over i Follestad-kampen før ferien. Vant 7-2. Et lag med noen sterke enkeltprofiler. Men på papiret er vi bedre. På papiret skal vi slå blåtrøyene. 

Hvem kjører? Logistikk. Nye tekstmeldinger. Bøe er klar. Atli er klar. Vi er 12 mann. Eller er det 11? Avreise utsettes. 

Blåkiosken 18.54. Gundes nye Tesla stanser ved restene av det som var en elsket nærbutikk. Blåern. Kim Dagligvare. De som har vokst opp på 90 og tidlig 2000-tall i bygda, har trolig lagt igjen noen kroner på toppen av Heggedalsbakken. Nå er det borte. Vi har ikke tid til å dvele over det. Gunde må jekke ut noen "jævla" barneseter for å få plass til kvartetten ombord i luftskipet som skal ta oss til Nesoddtangen. Vi peiler inn adressen. Estimert kjøretid: 54 minutter. What? 54 minutter? - Null problem, bare å gasse på, kommenterer Gunde med et glimt i øyet, før vi har take off på Røykenveien og vi nærmest flyr avgårde. Stemningen er god. Troppen analyseres. Hvem er borte? Hvem er med? 

Nerver. Sitring. Vi er gjennom Oslofjordtunnelen. Første avkjøring til venstre. Nerver byttes ut med kvalme. Det er jaggu kupert på Nesoddlandet. Opp og ned. Gunde gasser på. Vi nærmer oss. Min Hood runger. Sangen "Nesoddtangen" av Oral Bee går over i hip hop av en artist webredaksjonen ikke husker navnet på akkurat nå. 

Så er vi der. Garderoben er ganske gjennomsnittlig. Oppmøtet er ganske tynt. Stemningen er dog god. Latteren sitter løst. Galgenhumoren når web må låne trener Småhaugs shorts. Robin Evans er tilbake og duoen utgjør dagens benk. Velkommen til siste serierunde. Alt skal avgjøres her. Vi må vinne. Brualøkken i hjørnet drøfter gamle skader og nåværende skadesituasjon. Strekk på baksiden av låret. Men han varmer opp og starter. Vi krysser fingre og blir enige om å gjøre det beste ut av situasjonen. Gi faen, kjøre på. 

Avspark: Det viser seg at vertskapet mangler sin dødelige spiss Arilas Ould Saada. VG-playboyen som gjorde mål på Gjellum. Som leverte sterkt i Viasats CL-studio onsdag. En sleip spiss med minst femten i finishing på Football Manager. En fotballekspert det er verdt å følge på Twitter. 

Og det starter traurig på Berger Kunstgress. 

6 min: Fjellstrand er gjennom. Brualøkken på vei ut. Hjemmelagets blåtrøye blir felt. Straffespark. Faen. Skal det virkelig begynne så jævla trist? Neida. 39-åringen fra Dovre. Som har blitt hentet ut av comeback for andre året på rad. Med strekk på baksiden av låret. Det så ikke slik ut der han lå. I full strekk. Med armene. Straffen var god. Men redningen: Enda bedre. Mignolet kunne ikke gjort det bedre. Buffon kunne ikke gjort det bedre. 0-0. Håpet og gnisten. 

11 min: Atli Heimisson er varm. Danser islandsk jenka med Fjellstrand-forsvaret og redder en ball som i utgangspunktet så håpløs ut. Sender ballen videre til Kristian Mosveen som dundrer inn 1-0-ledelse. Vi er i gang. Vi er på gang. Glimrende start. 

23 min: Brualøkken tar telling. Må fjerdevalget inn? Neida. Brualøkken har bare føling med "en gammal skade" - og ikke nevnte strekk i låret. No harm done. Vi spiller videre og issprayen forblir ubrukt. 

26 min: Atli får rødt kort. 

Vi legger om. Vi leder 1-0. Må vinne. Taktisk omskolering. Fjellstrands gnist blir slukket av ekte lagarbeid. Vi går til pause med 1-0-ledelse. 45 minutter igjen. 45 minutter igjen til seriemesterskapet er vårt. 

Planen legges. Andre omgang sparkes i gang. 

50 min: Fjellstrand får tidenes mulighet når en blåkledd spiss står på blank med ca. 40 cm. til Brualøkkens gåll. Ballen knotes utrolig nok i metallet. Vi takker fotballguden for at vi fortsatt er i føringen. 

- Dette blir nervøst for en trener, kommenterer Småhaug, som kikker på klokken annethvert minutt. Andre klarer kunststykket å pisse fem ganger på nitti minutter bak gjestenes benk. Det er nervøst. Men gutta fra 1389 spiller taktisk klokt. Planen funker. Vi holder på ballen. Fjellstrand har lite å by på. 

Og vi holder unna. Ti minutter igjen. Strand maner troppene til en siste innsats. 

- Er det ti minutter vi skal løpe, så er det faen meg nå! 

Gutta løper. Gutta har føling med både det ene og det andre. Daniel Øverbye er på felgen. Michael Nielsen kjenner det. Korslund på topp kjenner det. Benken kjenner det. Twitter-kontoen kjenner det. KFUM 3 vil ha resultatservice. 

Og så: 

85 min: Fjellstrand scorer. 1-1. Som en enorm bølge velter over oss. En fjellvegg som raser sammen. Vi spiller undertall. En mann mindre. 3/4 av kampen. 

Gutta fra 1389 legger seg aldri. 

89 min: Corner Heggedal. Vi jager nå. Må score. Og scorer. Thomas Strand. Silkefoten. Det er noe usikkerhet rundt denne scoringen, men ballen går i mål og Strand krediteres foreløpig målet. 2-1-ledelse. 

Dommeren legger til fem minutter. Fem lange. Fem seige. Fem jævlige minutter. Men vi har roen. Spiller lurt. Skjermer ball. Holder på ball. Fjellstrand henger ikke med. 10 mot 11. 10 spartanske heggedølinger. Vi gir oss aldri. Tross strekk, mangel på oksygen og slitne bein. 

Kristian Mosveen. I sin nye rolle som midtbanekriger. Vi skriver 94 minutter spilt. Mos har fått nok. Tar kula. Kriger seg gjennom. Får ballen på skrått hold og dundrer inn 3-1. Vi jubler som vi har vunnet VM. CL-finalen. Europamesterskapet. NM-finalen. Det er avgjort. Mosveen banker inn mål nummer 101 i år. 101 kuler i nettet. Det er vilt. Det er fortjent. Dommeren blåser. Vi er seriemestere 2017! 

Klemmer, high fives og en billig musserende poppes av kaptein Fredrik Bøe. En gigant. Sammen med Brualøkken. Strand. Småhaug jr. Abbas. Mosveen. Gunde. Øverbye. Korslund. Nielsen. Evans. Heimisson. Alle bidro. Alle gikk i krigen. Og vi vant. Etter en sesong med mange mål. Fullt fyr i teltet. Lange borteturer. Så er vi seriemestere i 5.divisjon avd. 3. 

Nå venter kretsfinaler. Så frosten. Den lange ventetiden på 4.divisjon. Nye oppgjør. Nye referater. Nye mål. Baklengs. Kommentarer. Replikker. Taklinger. Dommer-tilsnakk. Osv. 

Slutt. 

Seriemesterne 2017. Heggedal a-lag. Vi er stolte nå. Gutta fra 1389. 

The best is yet to come1 Kommentar

Kommentarer

  • Tom Hermansen

    Helt fantastisk gutter, gratulerer med en strålende sesong både på banen og tastaturet, bedre blir det ikke, bonusen med kretsfinaler er bare å nyte. Dere synes i nærmiljøet på en veldig positiv måte som vi setter stor pris på, et A-lag virkelig å være stolt over er en viktig bidragsyter til at det gror godt nedover i årsklassene. At det følges opp med referater som går helt viralt er en ny dimensjon, som også mange utflyttere (særlig studenter) setter stor pris på. Lykke til i finalefesten og hjertelig takk for strålende innsats!!!

    30 september 2017

Logg inn for å skrive en kommentar.