Målfest i sesongavslutningen

Postet av Heggedal IL den 10. Okt 2018

Det ble en ellevill avslutning på årets Stikkaliga for a-laget - som jaktet 2.plass og kvalifisering til Norgesmesterskapet neste sesong.

For tallenes tall var klare: Vertskapet Lommedalen lå poenget bak oss - det samme gjorde Kjelsås 2. Kjelsås 2 kan ikke kvalifisere seg til cupen, så deres plassering er i og for seg fullstendig irrelevant. Det var gultrøyene fra den innerste krok i Bærum som var målet.

Vi må også benytte anledningen til å hylle lokalavisen Budstikka - ikke bare har de levert meget solid dekning av årets liga, de rundet like gjerne av med studio, utdeling av årets spiller i Stikkaligaen, samt liveintervju under kampen med lagenes trenere. Klasse.

Så til dagens ellever: Brualøkken, Kristoffersen, Hellman, Gundersen, Røisland, Engesvik, Lunde, Bendixen, Abbas, Rasch, Heimisson.

På benken satt: Nielsen, Irgens, Schwabe, Hop Ness, Rustad, Bækkelund.

I minuttene før avspark ble årets spiller i Stikkaligaen offentliggjort.

Valget falt ikke overraskende på Stian Rasch - vår egen humørspreder og målskytter.

Rasch fikk flott "Stikke" og et halvt års abonnement på Budstikka +. Det er bare å gratulere. Så til dagens avspark.

0 min: En meget ivrig linjemann spør benken om det er noe nytt. Det skjer ikke mye nevneverdig på Heggedals benk, så nei, her er alt som det vanlige.

6 min: Zishan Abbas nede for telling etter en "Open Ice Hit" fra en lommedøling.

9 min: 1-0 Lommedalen.

12 min: Enorm Brualøkken-redning


13 min: 2-0 Lommedalen.

15 min: 3-0 Lommedalen.

Hjemmelaget har åpenbart vært meget revansjelystne etter de tapte så det sang mot oss på Gjellum - og vi aner konturene av en lang aften i Bærum.

Men så snur alt - og vi blir vitne til en spektakulær opphenting selv Liverpool i Istanbul ikke hadde klart å matche.

22 min: Frispark Heggedal fra tjue meter. Stian Rasch, årets Stikkaliga-spiller, måker til med feil bein. Rett i nota. Vi har i det minste redusert.

24 min: Bendixen passer til Atli som er iskald. 3-2. Håp.

26 min: Terje "Rollon" Småhaug blir intervjuet på sidelinjen. Amerikanske tilstander i lokalavisa, nå.

30 min: Martin Engesvik er rapp nedover høyre flanke. Sender kula på skrått ut igjen til klubblegende Zishan Abbas, som i sin nittende sesong, leverer en meget skarp avslutning ned i lengste hjørne. Deilig avslutning, surrealistisk opphenting. Seks mål første halvtimen. God valuta for alle Budstikka +-abonnenter. 3-3.

39 min: Atli mottar ball. Atli gjør som han vil. Atli sender avgårde en ny rakett - og vi har på smått utrolig vis snudd kampen til vår favør. 4-3 til gutta fra dalen (den ekte dalen) og både publikum, benk og kommentatorer måper.

43 min: Paal Røisland sender sms fra Sandefjord og lurer på om vi er obs på at både Martha Louise, Ari Behn og en rødhåret alpinist ved navn Burre kommer fra bygda vi nå spiller kamp i. 

Pause: Fra årsverste til tilnærmet årsbeste på en omgang. Ikke verst.

Årets siste "Nærmest Krysset" går til junior Mathias Hop Ness.

Et heltent hjemmelag entrer matta i andre omgang - og det er tydelig at de er sultne på andreplassen i ligaen. Andreplassen gir i følge kilder kvalifisering til 3.divisjon, og det er ikke vi i Heggedal særlig lystne på, selv om det hadde vært hyggelig å møte Årvoll også neste sesong.

55 min: Gultrøyene slår en lang ball inn bak HIL-forsvaret. En gultrøye har sneket seg gjennom, og avslutningen er iskald. 4-4. Frem med kuleramma.

Nerven preger matchen nå. Hvem har mest ork? Det burde jo selvsagt være hjemmelaget, med tanke på at vi trener veldig lite. Og det stemmer. Lommedalen orker mest - til tross for at vi også skaper våre sjanser.

81 min: Lommedalen går opp i 5-4.

83 min: Vi svarer like etterpå - men linjemannen mener det er offside, og annullerer målet. En rask titt bort på Budstikkas monitor - gir oss fasiten. Grov bom fra linjemann.

86 min: Lommedalen øker til 6-4, og løpet er kjørt.

Slutt: En absurd, festlig og målrik kamp avslutter årets Stikkaliga.

Vi ender på fjerdeplass. Vi tror vi har sikret oss NM-kvalifisering neste sesong. Og da skal vi jammen med ha Vålerenga, Rosenborg eller Brann til Gjellum - om vi kommer oss gjennom kvalifiseringen.

Lommedalen-Heggedal 6-4 (3-4)

Lommedalen kunstgress: 60 tilskuere

Mål: Atli 2, Bendixen, Abbas.


Takk til alle støttespillere, publikum som trofast har vært med på å øke snittet på Gjellum betraktelig i år, followers, fans og alle med grønt hjerte - det har vært en gøyal sesong - og vi håper vi sees igjen i en ny utgave av #Stikkaligaen neste år.

Til da - god jul! 
 
Takk for i år, Gjellum

Postet av Heggedal IL den 2. Okt 2018

Det var duket for årets siste hjemmekamp for bygdas stolthet tirsdag kveld. På trofaste Gjellum - Heggedals egen storstue. Med helt ok flomlys - på en gammel og ærverdig arena.

Kulda har inntatt bygda nå - og kombinert med høstferie, var det et helt ok oppmøte i aften. 27 vante travere hadde tatt turen for å se a-lagets siste opptreden i år i Stikkaligaen. Nest siste serierunde. Kampen om NM-kvalifisering 2019.

Frigg 2 motstander.


Og vi er tidlig ute i dag. Det er noe spesielt med Gjellum. Atmosfæren. Folka. Kiosken. Alt. Praten rundt klubben. Stemninga rundt. Rammen.

Arenaen hvor kulda sitter i til mai - og gjør comeback tidlig i august.

Likevel kan vi se tilbake på et solid snitt på hjemmekampene i år. Trolig godt over 100. For det er lite som varmer mer enn å se folk strømme til match - annehver tirsdag gjennom hele sesongen. Slå av en prat på den kalde murtribunen. Høre hjemmefansen sukke, rope og klappe i takt etter solide prestasjoner fra hjemmelaget. Vi har kjent litt på det i år - og vi har likt det veldig godt.

Følgende elleve fikk æren av å starte årets siste hjemmekamp: Andresen, Engesvik, Bøe, Gundersen, Røisland, Abbas, Bendixen, Heimisson, Tømmernes, Rasch, Mosveen

På benken satt: Nielsen, Evans, Irgens, Lunde, benkedebutantene Bækkelund og femteåringen Schwabe Rosenholm og den skadeplagede Joel Berglund.

Avspark forsinket et par minutter - uvisst hvorfor.

Så er vi i gang. 

1 min: - Frigg 2 turte vel ikke noe annet enn å bruke overtrekker i dag, melder Paal Røisland, som slaktet Friggs drakter da vi møtte Oslo-laget tidligere i år. 

10 min: Frekk flikk av Zishan Abbas

11 min: - Jeg ser ikke forskjell på Jan og Zish, med det lyset her, meldes det fra benken.

15 min: En iskald regnbyge siger ned over Gjellum. - Nå snør det snart, meldes det fra benken.

18 min: Atli fyrer av et langskudd - men Friggs keeper er med på notene. 

24 min: Kaptein Bøe, i en noe uvant midstopperrolle, blir grisetaklet av en Frigg-gutt. Bøe, som er meget misfornøyd med taklingen, får en innføring i Fair Play av dagens kampleder, som er mest opptatt av å roe ned Bøe, ikke dele ut kort for taklingen. 

28 min: Et herlig innlegg fra silkefoten til Fantasykongen Espen Røisland finner Jan Tømmernes - og kunstneren er sterk i boksen, vender av, før han rapt setter ballen i kassa. 1-0. 

34 min: Gunde får et annullert mål. Kommer han til å score i år? 

40 min: Corner til gutta fra 1389. Nydelig slått. Kaptein Bøe rager høyest, nikker ballen ned til Atli som kontant dobler ledelsen. 2-0.

44 min: Klabb og babb i Friggs felt. Røisland får etterhvert sentret videre til Sindre Bendixen, som elegant setter inn vår tredje for kvelden. 3-0.

Pause: Og det er sensasjonelt webredaksjonen ved Dag M. Vegel som vinner "Nærmest Krysset" i år, men en virkelig suser med strak vrist - LIMT opp i vinkelen. 

Andre omgang i gang. En omgang det skjer relativt lite.

57 min: Den fyldige benken drøfter hvorvidt Heggedal IL og VUL bør slå seg sammen. Unisont nei, er benkens konklusjon.

59 min: Mosveen blir slått dobbelt luke på.

71 min: Nydelig HIL-angrep ender med avslutning fra skrått hold fra Stian Rasch, som for øvrig er nominert til årets spiller i Stikkaligaen. Rasch sender kula utenfor - til Joel Berglunds store begeistring - Va snygt, roper svensken, som reiser seg på benken og jubler for mål. Dessverre gikk ballen utenfor, noe alle fikk med seg, med unntak av den joviale svensken. 

76 min: Frigg, som trenger poeng for å unngå nedrykk, jager en scoring - og sender avgårde et prosjektil - men Håkon Andresen leverer en skikkelig David De Gea-redning.

78 min: Ny Frigg-sjanse. Ny vill redning av nevnte Andresen. 

81 min: Frigg 2 reduserer. 

88 min: Dags for å sette inn ungdommen og fremtiden til klubben. Tømmernes og Røisland takker for seg. Inn kommer syttenåringen Bækkelund og femten år gamle Schwabe Rosenholm. Og begge gutta får til gode involveringer i sluttminuttene. Bækkelund er faktisk nære å score, Schwabe Rosenholm viser at han har teknikken på plass når han trikser rundt med et par Frigg-gutter. 

Slutt!

Årets siste hjemmekamp ender med tre poeng og seier til gutta fra 1389. Vi beholder dermed andreplassen i avdelingen foran siste og avgjørende kamp neste tirsdag borte mot Lommedalen.

En ny sesong er over på Gjellum for a-lagets del. Vi takker alle heggedølinger som trofast har møtt opp i år - og vi lover å gi alt for at vi skal få NM-kvalik og muligens 1.runde i cupen neste sesong til Gjellum. For bygdas del. Klubben og alt. Tenk så skjønt det hadde vært!

Heggedal-Frigg 2 3-1 (3-0)

Gjellum Stadion: 27 tilskuere

Mål: Tømmernes, Heimisson, Bendixen

Vi gratulerer også Sindre Bendixen som dagens Quality Hotel Leangkollen-gutt.


Til neste gang! Seier på stålet

Postet av Heggedal IL den 18. Sep 2018

A-laget kriget seg inn til en meget viktig trepoenger i kampen om NM-kvalik tirsdag kveld, da Kjelsås 2 gjestet Gjellum.

Grunnet tidsklemma - rakk ikke webredaksjonen frem til verken avspark, "Nærmest Krysset" eller avspark i andre omgang -  men etter timen spilt, var @heggedalfotball operativ igjen som vanlig.

Og timingen var god - for fra 65 minutter og ut var det høydramatisk på Gjellum.

Vi skrur tiden litt tilbake.

Skader, forfall, sykdom og ferieturer gjorde at benken var relativt tynnslitt denne tirsdagkvelden - hvor vinden ironisk nok varmet mer enn den har gjort hele sesongen så langt.

En deilig fønvind blåste over gutta fra 1389 - som i løpet av den første timen hadde nettet tre ganger, hvorav to ble godkjent, samt sluppet inn 2.

Stillingen var altså 2-2 da webredaksjonen suste inn på stadion.

73 min: Nydelig fremspill av Øyvind Gundersen finner Atli Heimisson. Hadde dette vært ishockey, hadde det trolig gått under kategorien "flippass med reker, majones OG dill".

Og Atli tok i mot godsakene som en notorisk målscorer skal gjøre. Drillet av et par forfjamsede Kjelsås-gutter, før han avsluttet kontant til 3-2.

Kjelsås 2, som sendte oss hjem fra Grefsen med 1-6-tap i våres, er ikke happy med kamputviklingen, og det klages over en lav sko på både taklinger, vind og vær. Sånn er det å komme til Heggedal. Svak luminverdi på arenaanlegget, knallharde taklinger, og et hjemmelag, noe tynnslitt i rekkene i dag, men en fightervilje som selv Frank Løke hadde blitt imponert over.

Vi rir av - men på overtid blir det høydramatisk!

94 min: Kjelsås-spilleren, som er en meter over streken, header tilbake til en rekkekamerat, som setter ballen i nettet. Blåtrøyene, med overtrekkvester for anledningen, jubler vilt, før vi protesterer like vilt, og kamplederen - annullerer korrekt scoringen etter mye om og men. Litt karma etter Heggedals håpløse annullering i første omgang. Men bildene fra livedekningen til Budstikka er klare i sin sak - det var ikke mål. Hadde vi bare hatt VAR i 4.divisjon.  

95 min: Kjelsås på siste visitt. Innlegg - det ofres alle kroppslige lemmer i Heggedal bakre rekker - og vi deker som et ekte hockeylag ofrer seg. Uten annen beskyttelse enn leggskinn.

SLUTT!

Tre deilige poeng. Et veldig kort referat. For første gang kun fra 60 minutter og ut. Neste tirsdag reiser vi til Nordre Åsen hvor Tom Nordlies rekrutter venter.

Vi er klare - og stiller forhåpentligvis med en litt bredere tropp. 


Heggedal-Kjelsås 2 3-2 (2-1)

Gjellum: 60 tilskuere

Mål: Tømmernes (2), Heimisson
Foto: Arild Haug KaarmoVidunderlig derbyseier med ti mann

Postet av Heggedal IL den 11. Sep 2018

I kategorien elleville avslutninger på fotballmatcher, troner kveldens lokaloppgjør i Stikkaligaen ganske høyt.

Høytflyvende heggedølinger på besøk hos Holmen - et hjemmelag med opprykksambisjoner, nå nærmere 5.divisjon enn tredje.

Et lag fra 1389 som i aften klatret opp på andreplass på tabellen. Vilje, tæl, trøkk og moral. Vi så alt i dag på Holmen kunstgress. Alt. Fra første spark på ballen til siste. Og vi reiste hjem med tre vidunderlige poeng. Fullt fortjent. 

Her kommer referatet: Webredaksjonen har ennå ikke landet, så her skriver vi med puls, svettelukt og adrenalin.

For etter den knallsterke bortekampen mot Christiania BK på Ekeberg sist tirsdag, som endte med 3-2-seier til gutta fra dalen, uten at webredaksjonen hadde anledning til å delta, var det et lag med selvtillit som møttes i garderoben, lengst innerst i Holmenhallen tirsdag kveld.

Lokaloppgjør. Budstikka-TV, godt med folk, godt med gamle helter ringside. Vi nevner i fleng: Anders Kvam, Ola Riise Bjørnebye, Thorbjørn Prestholdt, Andreas Woll - samt resten av de faste heggedølingene.

Rammen var satt.

Følgende elleve startet: Brualøkken, Kristoffersen, Gundersen, Berglund, Røisland, Engesvik, Hellman, Bøe, Mosveen, Lunde, Heimisson.

Benken: Abbas, Nielsen, Bendixen, Evans.

Kjør!

Like før kampstart lurer veterankeeper Simen Brualøkken på hvor nærmeste do er (den han hadde vært på hadde bare et hull i bakken, og Brua må nummer to).

- Får klemme det inn.

2 min: Atli danser samba med Holmen-forsvaret. Avslutter via en rødtrøye og over. 

3 min: Påfølgende corner. Hellman prikker. Foran mål står enten Røis eller Engesvik (vi er fortsatt ikke sikre på hvem som satte panna på den) - men 1-0 til gutta i grønt er i hvert fall faktum.

4 min: Holmen våkner. Holmen går rett i angrep. Brualøkken er parat. Ser ut om han klarte seg greit. 

10 min: Holmen kåler i forsvar. Bøe glir gjennom. Avslutningen like over. 

14 min: Heltente HIL-gutter spiller flott fotball. Tiki taka nedover kanten. Lunde avslutter på tidligere HIL-keeper Siggen. 

24 min: Nydelig innlegg fra Engesvik. Lunde setter panna på ballen, men Siggen er med på notene. 

27 min: Matris Paal lurer på hvorfor Holmen spiller med sørgebånd (Det er faktisk bare designet på draktene som er sånn)

- Trolig fordi de har innsett at drømmen om opprykk brast, smeller det fra benken - og vi ler. 

32 min: Frispark til Holmen. Fra 35 minutter får vi en slags reprise på Ronaldinhos scoring i 2002 mot David Seaman. Vanvittig treff. Det skal de ha. 

36 min: Vidunderlig angrep av gutta fra Heggedal. Flikk-flakk ut til Atli som serverer Hellman. Hellman måker kula i nota bak Siggen. 

43 min: Robin Hellman blir taklet - en skulle tro det var Vinny Jones. Heldigvis kommer Hellman seg opp igjen. 

Pause. 

For andre kamp på rad er det Daniel Øverbye som vinner "Nærmest Krysset". 

48 min: Holmen fyrer av en kanon fra tjuefem meter som smeller i tverra. Nære. 

Så blir kjelen satt på full kok på Holmen kunstgress. Ampert, trøkk, smell i annenhver duell. 

71 min: Dommeren stopper spillet og ber alle roe seg. 

76 min: Mosveen skjermer ballen. Blir låst fast av en Holmen-gutt. Mosveen flytter på seg. Holmen-gutten faller. DIREKTE RØDT (!) til Mosveen. Vi kan med sikkerhet si at vi ikke var enige i den avgjørelsen. 

82 min: Holmen utlikner. Forbanna irriterende. Ikke særlig fortjent. Erketypisk. Vi er en mann mindre. De får 2-2. Som på Gjellum. En kamp vi var fryktelig skuffet over at vi ikke vant. 

Gnisten. Moralen. Forbanna HIL-gutter. Tar fullstendig over de siste femten minuttene. Det kriges, løpes, takles, ropes, smelles, fyres, heades, moses, løpes og takles. Vi presser Holmen med ti mann på matta.

Så. 

Som en Disney-film som alltid ender godt. Vi jager. Vi vil ha alle tre poengene. Gutta fra 1389 jager topplasseringer. Da er det bare å flytte seg. For: I galskapen av en avslutning av en kamp i norsk 4.divisjonsfotball. Vi kriger i Holmens boks. Vi blir felt. Webredaksjonen er litt usikker på hvem som ble tatt i gjerningsøyeblikket, men dagens kampleder blåser straffe. Er det straffespark? Er det straffespark? Uret sier 93 minutter spilt. Og en av Holmen-spillerne er enige med dommeren. Sikkert Siggen (vi veit hjertet hans er grønt ennå). 

94 min: Straffespark. Espen Røisland. Vårt Marseille-øyeblikk er et faktum på Holmen kunstgress. Med Budstikka-TV til stede. En forventningsfull benk som har gått fra nerver til eufori. 

Espen Røisland - kald. Lun. Rolig. Har satt straffer før. Rolig tilløp. Kula triller inn. 3-2. 3-2 til gutta fra 1389. Det jubles. Det er fortjent. Det er riktig. Moralsk riktig. 

Minutt igjen. Vi klarerer som vi aldri før har klarert. Holmen-fuglen er skutt, skadet og nede. Vi er oppe. I føringen. 


Dommer blåser. Vi jubler på oss ribbeinsbrudd. Klemmer som bare svette menn kan klemme. High-fiver. Klemmer mer. Roper. Det er så deilig. Deilig. Deilig. Tre vidunderlig deilige poeng - mot et lag vi elsker å klå. 

Glem Vollen.

Glem Asker.

Glem Lommedalen. 

Rødtrøyene fra unnarennet i hoppbakken er laget vi har hatt mest lyst til å klå i år. 

Det merket man før kampen i garderoben, under oppvarmingen. Under kampen. Gutta løp. Taklet, kjempet og vant. 

Vi kom - vant og dro. 

Holmen-Heggedal 2-3 (1-2)

Holmenbanen: 50 tilskuere

Mål: Hellman, Engesvik/Røis(?), Røis - Gøy med fotball, var HIL-trener Terje Småhaugs kommentar etter kamp. 

- Smør skikkelig på, var en annen HIL-spillers kommentar til webredaksjonen etter match. 

Vi lander nå. I våre HIL-hjem. Best i Stikkaligaen av alle lokale lag per nå. Fire seriekamper igjen. Vi hilser Kjelsås 2 velkommen til Gjellum neste tirsdag. Vi skal til Skeid 2. Vi skal ha Frigg 2 på besøk. Og avslutte sesongen med Lommedalen borte.

Det er bare å møte opp, kjære sambygdinger! 


Levert av IdrettenOnline